Επικαιρότητα

Αποφυλακίστηκε ο παιδεραστής του Ρεθύμνου που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, Νίκος Σειραγάκης, που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια συνολικής φυλάκισης , αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Γρεβενών.

Το «αρρωστημένο» παρελθόν του προπονητή μπάσκετ

Το 2011, ο 47χρονος τότε προπονητής μπάσκετ πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να ασελγεί σε δύο 13χρονους.

Ο δράστης της πλέον απεχθούς υπόθεσης παιδεραστίας που απασχόλησε ποτέ όχι μόνο τα Ελληνικά Δικαστήρια αλλά και τα Ευρωπαϊκά, καθώς όμοιά της δεν έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, είχε συλληφθεί το Δεκέμβριο του 2011 στο Ρέθυμνο και κατηγορούνταν για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων.

Τα παιδιά είπαν ότι ο Ν.Σ τα πήγαινε σε ερημικές τοποθεσίες, σπηλιές και νεκροταφεία για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του, βάζοντας τα να έχουν σεξουαλικές επαφές μεταξύ τους και με τον ίδιο, ενώ υπάρχει και αποτροπιαστικό βίντεο με τον παιδεραστή εν δράσει.

Μάλιστα είχε εμφανιστεί  αμετανόητος και προκλητικός στο δικαστήριο  λέγοντας πως δεν θεωρεί ασελγείς τις πράξεις του σε βάρος των παιδιών και πως “ζει σε φρικτές συνθήκες κράτησης”. Εξακολούθησε μάλιστα να ισχυρίζεται ότι υπήρξε μέλος της διαδικασίας, ενός “κώδικα” που προϋπήρχε μεταξύ των παιδιών. Αυτό είχε υποστηρίξει και στην πρώτη δίκη, εξοργίζοντας και τότε τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Γιατί αποφυλακίστηκε τόσο νωρίς;

Ο παιδεραστής Ν.Σ. είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 401 ετών, κατά συγχώνευση 220 ετών. Ωστόσο, η εκτιτέα ποινή κάθειρξης ήταν τα 25 χρόνια, από τα οποία μόλις συμπλήρωσε τα προβλεπόμενα από το νόμο 2/5 έτη έκτισης (σ.σ 10 χρόνια), κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, που έγινε δεκτή. Κατά συνέπεια, στις 22 Απριλίου 2020 πήρε αποφυλακιστήριο από τις Φυλακές Γρεβενών όπου και εκρατείτο, κάτι λιγότερο από μία δεκαετία από τη σύλληψή του, που είχε γίνει την 1η Δεκεμβρίου του 2011.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button