Επικαιρότητα

Απανθρωπιά και μεσαιωνισμός στις ΗΠΑ – Έφιπποι κυνηγούν με λάσο μετανάστες!!!

Χιλιάδες μετανάστες, στην πλειονότητά τους Αϊτινοί έχουν στην πλευρά του ποταμού Ρίο Γκράντε που βρίσκεται στο Μεξικό με τους συνοριοφύλακες να τους κυνηγούν με μαστίγια και λάσο

Σκηνές από ταινία γουέστερν κοντά στη μεθοριακή πόλη Ντελ Ρίο του Τέξας στις ΗΠΑ με έφιππους συνοριοφύλακες να κυνηγούν μετανάστες από την Αϊτή. Μόνο που οι εικόνες είναι πραγματικότητα και όχι κάποια κινηματογραφική παραγωγή μες αποτέλεσμα να έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Οι συνοριοφύλακες είναι πάνω στα άλογά τους και με κάτι που μοιάζει με λάσο κυνηγούν τους μετανάστες που προσπαθούν παράτυπα να μπουν στη χώρα. Σε μία από αυτές φαίνεται ένας από τους έφιππους να έχει αρπάξει έναν άνθρωπο από το μπλουζάκι του. Σε άλλες φωτογραφίες φαίνονται οι συνοριοφύλακες που χρησιμοποιούν μαστίγια ή λάσο για να κρατήσουν τους μετανάστες στην πλευρά του ποταμού Ρίο Γκράντε που βρίσκεται στο Μεξικό.

«Είναι φρικτό να το βλέπεις», παραδέχθηκε η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δεν γνωρίζω την κατάσταση, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ σε ποιο πλαίσιο αυτή θα ήταν μια αποδεκτή συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε χθες Δευτέρα με τον Αϊτινό πρωθυπουργό Αριέλ Ανρί για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών «προκειμένου να επαναπατριστούν οι Αϊτινοί μετανάστες που βρίσκονται στα νότια σύνορα των ΗΠΑ», επεσήμανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι δύο άνδρες εξέφρασαν «την κοινή τους ανησυχία για την ασφάλεια των Αϊτινών πολιτών».

Οι έφιππες περιπολίες αναπτύχθηκαν την Κυριακή κοντά στον ποταμό Ρίο Γκράντε, όπου χιλιάδες μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αϊτινοί, έχουν δημιουργήσει εδώ και ημέρες έναν αυτοσχέδιο καταυλισμό κάτω από μια γέφυρα με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ, δήλωσε ο επικεφαλής των συνοριοφυλάκων Ραούλ Ορτίς.

«Τους ζήτησα να ελέγξουν αν υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους διακινητές», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να ελέγξει κανείς ένα άλογο μέσα σε ένα ποτάμι». Φαίνεται ότι για τον λόγο αυτό κάποιοι συνοριοφύλακες χρησιμοποίησαν μακριά χαλινάρια για τα άλογά τους, σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας. «Θα διεξαγάγουμε έρευνα για να βεβαιωθούμε ότι όντως αυτό συνέβη και σε αντίθετη περίπτωση θα δράσουμε», διαβεβαίωσε.

Πηγή
www.reader.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button