Επικαιρότητα

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Πήραν τις πινακίδες ΑμεΑ γιατί πάρκαρε στη… θέση του (εικόνες)

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλλει ένας Ηρακλειώτης, ο οποίος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου βρήκε το αυτοκίνητο του αδερφού του χωρίς πινακίδες γιατί ήταν παρκαρισμένο σε θέση αναπήρων.

Βέβαια, όπως ξεκαθαρίζει ο ίδιος, η θέση που ήταν σταματημένο το αμάξι ήταν… δική του, με κίτρινο περίγραμμα, μία ταμπέλα με αναπηρικό σήμα και τον αριθμό του αυτοκίνητου καθώς και ένα καβαλέτο με την ίδια ταμπέλα.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να μην έλεγξε πριν αφαιρέσει τις πινακίδες και κόψει την κλήση. Βασική πράξη είναι να δει αν οι ταμπέλες αναγράφουν τον ίδιο αριθμό με το αυτοκίνητο ή να το ελέγξει ηλεκτρονικά μιας και το αμάξι είναι καταχωρημένο ως αναπηρικό. Όμως δεν έκανε τίποτα από αυτά. Ήταν Σάββατο βράδυ οπότε την Κυριακή το αμάξι ακινητοποιήθηκε» αναφέρει ο καταγγέλλων..

Τη Δευτέρα, ο αδερφός του επικοινώνησε με την τροχαία και προσπάθησε να τους εξηγήσει για να του φέρουν πίσω τις πινακίδες, κάτι που δεν κατέστη δυνατό. «Τον ανάγκασαν να βρει άλλο αμάξι και να μεταβεί στην τροχαία, έξω από το Ηράκλειο, όπου έπρεπε να κάνει αίτηση για να ακυρωθεί η κλήση. Δηλαδή δεν έφτανε που έκαναν το λάθος, δεν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία απέναντι σε έναν άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να μην το ταλαιπωρήσουν μιας και ήταν αποκλειστικά δικό τους το λάθος και κανονικά θα έπρεπε να του πάνε στο σπίτι τις πινακίδες και να του τις βιδώσουν. Αλλά τι να πεις, ζούμε εδώ, σε μία ανάλγητη χωρά με αγενείς και αδιάφορες αρχές. Όμως αυτές οι αρχές αντικατοπτρίζουν ένα πρόσωπο, το δικό μας».

Οι σχετικές φωτογραφίες:

Πηγή
cretalive.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button