Εκκλησία - Πίστη

Ανοίγουν οι εκκλησίες για λειτουργίες και τελετές

Πώς θα γίνονται βαφτίσεις και γάμοι – Ποιος θα είναι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων – Σήμερα θα δημοσιοποιηθεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας

ΜΕ ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα επιτρέπεται η τέλεση κάθε είδους θρησκευτικής λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων και των γάμων και των βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (π.χ. σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων είναι 30) και πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Για τους χώρους λατρείας που είναι πάνω των 500 τ.μ. ο μέγιστος αριθμός είναι 50. Τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που πρέπει να τηρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην ΚΥΑ (π.χ. σύσταση για την χρήση μάσκας, υποχρεωτική χρήση αντισηπτικού για την υγιεινή των χεριών, συχνός καθαρισμός επιφανειών κ.λπ.).

Ενσωματώθηκαν επιπλέον συστάσεις και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ανταποκρίνονται σε ειδικότερες ανάγκες και χαρακτηριστικά επιμέρους θρησκευτικών κοινοτήτων (π.χ. τρόπος εισόδου σε χώρους λατρείας που δεν επιτρέπεται η είσοδος με υποδήματα κ.λπ.).

Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών η θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων. Η ισχύς της ΚΥΑ είναι από τις 17 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου.

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button