Επικαιρότητα

Αναπηρικά αμαξίδια θα καταλάβουν θέσεις πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη

Δράση ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Δημήτρης Αντωνίου στην Θεσσαλονίκη με αναπηρικά αμαξίδια που θα καταλάβουν θέσεις πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης

Μία διαφορετική δράση ευαισθητοποίησης και διαμαρτυρίας με πρωταγωνιστές αναπηρικά αμαξίδια που θα καταλάβουν θέσεις πάρκινγκ πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη δράση η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την διεύθυνση τροχαίας, τα αναπηρικά αμαξίδια θα καταλάβουν θέσεις πάρκινγκ της πόλης της Θεσσαλονίκης στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ο διοργανωτής της δράσης, Δημήτρης Αντωνίου, τα αμαξίδια θα φέρουν σημείωμα που θα αναφέρει «επιστρέφουμε σε 5 λεπτά»’, καθώς όπως σημειώνει «Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα των οδηγών Ι.Χ που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ (με ή χωρίς αλάρμ) και νομίζουν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Μέσα από αυτή την δράση μας λοιπόν θα δείξουμε ότι τρέχει και παρατρέχει»

https://www.facebook.com/dimitrisantoniou.gr/posts/2025398741103070

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Το είχα υποσχεθεί και είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως επιτέλους θα γίνει πράξη ! !

Την ερχόμενη Τρίτη 4/6, ώρα 9-11 το πρωί, στην πλατεία Αριστοτέλους με λεωφόρο Νίκης θα ”παρκάρουμε” αναπηρικά αμαξίδια μαζί με την διεύθυνση τροχαίας Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Wheel (αναπηρικά αμαξίδια και είδη αποκατάστασης) και θα αφήσουμε σημειώματα ότι ”επιστρέφουμε σε 5 λεπτά”

Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα των οδηγών ι.χ που παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ (με ή χωρίς αλάρμ) και νομίζουν ότι δεν τρέχει και τίποτα. Μέσα από αυτή την δράση μας λοιπόν θα δείξουμε ότι τρέχει και παρατρέχει !
Γιατί ζούμε σε εποχές ”περίεργες” που όλα τείνουμε να τα ισοπεδώσουμε μπρος στην δικαιολογία των δυσκολιών που όλοι βιώνουμε. Ας πούμε ότι καταλαβαίνουμε τα νεύρα και την ανυπομονησία των οδηγών. Ας πούμε ότι κατανοούμε (όχι αποδεχόμαστε) την γενικότερη χαλαρότητα απέναντι στην παραβατικότητα που έχει γίνει καθημερινό στοιχείο της ζωής μας. ΚΑΙ ΕΔΩ ερχόμαστε εμείς για να θυμίσουμε στους εαυτούς μας και τους γύρω μας ότι και στην βλακεία ή την αναισθησία πρέπει να υπάρχουν και όρια.

Διαβάστε:  Δημήτρης Αντωνίου: ΜΗΝ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ο άνθρωπος που με καθήλωσε στο αναπηρικό αμαξίδιο!

ΌΧΙ ρε φίλε, να μην το αφήσεις ούτε 5 ούτε 10 ούτε 15 λεπτάκια.
ΌΧΙ δεν δέχομαι ότι πετάχτηκες κάπου εδώ δίπλα

Δεν έχεις ιδέα τι δυσκολίες αντιμετωπίζω και πίστεψε με δεν θέλεις να βρεθείς στην θέση μου.
Γι αυτό θέλω να μας θυμίσω ότι…. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ τον συνάνθρωπο με αναπηρία και ΔΕΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ σε θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

ΥΓ : Στην δράση αυτή θα δώσει το παρόν η ομάδα ρομποτικής και προγραμματισμού του 11ο δημοτικο καλαμαριας και ο δάσκαλος τους στην πληροφορική Nikos Avgoulas, που θα μας εξηγήσουν την ιδέα-πρόταση που έχουν για το πως η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να λύσουμε το παραπάνω δυσάρεστο πρόβλημα της ”απρόσεκτης” ή μη έλλειψης σεβασμού στους ανθρώπους με αναπηρία» αναφέρει στην ανάρτησή του.

To 2006 , ένα όχημα που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω σε τρεις μαθητές στην είσοδο του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς. Οι δυο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά ο Δημήτρης Αντωνίου υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και στη συνέχεια έχασε το δεξί του χέρι.

Από τότε ο Δημήτρης έχει καταφέρει να τελειώσει τη Φυσική Σχολή στο ΑΠΘ, έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οικονομική Θεωρία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει γράψει τρια βιβλία, σκηνοθετεί παραστάσεις και να σκέφτεται να δημιουργήσει ταινίες μικρού μήκους, πάντα περνώντας τα δικά του μηνύματα και «σπάζοντας» ταμπού των ΑμεΑ.

Πηγή
https://m.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button