Άρθρογραφία

Αγαθή Ρηγοπούλου: Μαχήτρια της ζωής!

Ως «μαχήτρια της ζωής» θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς την Αγαθή Ρηγοπούλου, η οποία πρόσφατα αναδείχθηκε πρόεδρος του συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και ΑμεΑ «ΗΛΙΣ».

Έχοντας βιώσει καταστάσεις που θα λύγιζαν τον καθένα μας, έχει καταφέρει να βγει πιο δυνατή και να προσφέρει την αγάπη και τη ζωή της στα παιδιά της που έχει μεγαλώσει με τόση θαλπωρή.

Με όρεξη πλέον για να προσφέρει στο σύλλογο, δηλώνει απολύτως έτοιμη να κάνει έργο και να αφήσει τη δική της παρακαταθήκη τη στιγμή που θα αποφασίσει να μην είναι πλέον στη θέση αυτή.

Παρακάτω μας μιλά σε Πρώτο Ενικό και αναλύει τους στόχους και τη δράση του συλλόγου, τον κοινωνικό ρατσισμό που δείχνει η κοινωνία μας, ενώ εκφράζει και τις ελπίδες της για αλλαγή του σκηνικού αυτού.

Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας ως πρόεδρος του συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και ΑμεΑ «ΗΛΙΣ», ποιοι είναι οι στόχοι που θέτετε από εδώ και στο εξής;

Οι τίτλοι δεν έχουν σημασία για μένα. Όλο το ΔΣ και τα μέλη του συλλόγου είμαστε μια ομάδα. Στόχους δεν έχουμε θέσει, αλλά συνεχίζουμε το έργο, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του συλλόγου ως προς το καλύτερο πάντα. Μιας και είμαστε νεοσύστατο ΔΣ ακόμα, έχουμε αρχίσει δειλά δειλά τους σχεδιασμούς.

Η πρώτη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 29 Νοεμβρίου στις 10πμ. στην κεντρική πλατεία Πύργου, όπου θα αφορά τα ΑμεΑ και την παγκόσμια ημέρα τους που πλησιάζει (σ.σ. 3 Δεκεμβρίου) και θα συμμετέχουν σ’ αυτή το ΕΕΕΕΚ Πύργου, ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και ΑμεΑ «ΗΛΙΣ», το Σωματείο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας και φίλοι. Κατόπιν, θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή για τα Χριστούγεννα στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00μμ.

Διαβάστε:  Μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Ν. Ηλίας «ΗΛΙΣ»

Ένας στόχος που πρέπει να επιτευχθεί σύντομα, είναι η δημιουργία ΚΔΑΠ ΑμεΑ για το οποίο υπήρξε δημόσια δέσμευση του δημάρχου.

Το έργο του Συλλόγου χρόνια τώρα αποτελεί κάτι το αξιοσημείωτο. Ολοένα και περισσότεροι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους σ’ εσάς. Θα θέλατε να τοποθετηθείτε γι’ αυτό;

Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί από το 2003. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να είναι ενεργός και να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά και στα ΑμεΑ γενικότερα. Ο αγώνας του είναι διαρκής, ανιδιπτελής και έτσι θα συνεχίσει και για τα επόμενα χρόνια.

Φαίνεται πως σε αρκετές περιπτώσεις στην πόλη μας, παρατηρούνται φαινόμενα παραβίασης των ειδικά διαμορφομένων χώρων για ΑμεΑ. Πείτε μας τη γνώμη σας.

Πιστεύω ότι αυτό ξεκινά από την παιδεία του καθενός. Δε γίνεται να μην αντιλαμβάνεται κανείς το αυτονόητο. Κάποιοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και τέτοιες πράξεις δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητά τους. Ελπίζω οι νέοι νόμοι να τους συμμορφώσουν και να υπάρξει βελτίωση στο ζήτημα.

Ωστόσο στην κοινωνία μας παρατηρούνται συχνά και φαινόμενα κοινωνικού ρατσισμού και βίας, όπως αυτό του Bullying. Μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει εκδήλωση για το εν λόγω θέμα, στην οποία δώσατε το παρόν. Ποια είναι τα θετικά που αποκομίσατε; Υπάρχουν λύσεις για την οριστική διακοπή του φαινομένου;

Είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα περισσότερα παιδιά δέχονται Bullying. Αυτό που αποκόμισα είναι να βρισκόμαστε αρχικά οι γονείς κοντά στα παιδιά και στη συνέχεια οι καθηγητές. Πρέπει τα παιδιά να ανοίγονται στους ενήλικες και αυτοί με τη σειρά τους να ενημερώνονται συνεχώς για το φαινόμενο αυτό.

Ποιες είναι οι ανάγκες του Συλλόγου και πόσο εύκολο είναι να καλυφθούν; Υπάρχει βοήθεια από τον κόσμο;

Διαβάστε:  Μια ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Ν. Ηλίας «ΗΛΙΣ»

Οι ανάγκες του συλλόγου πάντα θα υπάρχουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που προσφέρουν τη βοήθειά τους εθελοντικά. Αυτό πρέπει να αλλάξει άρδην, προκειμένου να δούμε καλύτερες μέρες γενικότερα στην κοινωνία.

Κλείνοντας, ποιες είναι οι ελπίδες σας για το μέλλον της κοινωνίας μας γενικότερα και του συλλόγου ειδικότερα;

Χρειαζόμαστε ιδιαίτερη δουλειά προκειμένου να αντιληφθούν όλοι τα αυτονόητα. Επιθυμία μας είναι τα παιδιά μας να λογίζονται από τους υπόλοιπους ως ισότιμα και ισάξια μέλη, γιατί ως τώρα είναι «αόρατα». Όσον αφορά το σύλλογο, συνεχίζουμε το έργο μας με μεράκι, αγάπη και αγώνα και ελπίζουμε στα καλύτερα στο μέλλον.

WHO IS WHO

Γεννημένη και μεγαλωμένη στον Πύργο Ηλείας, η Αγαθή Ρηγοπούλου είναι μητέρα 3 παιδιών και ασχολείται με τα οικιακά και τη φροντίδα των παιδιών της. Το ένα εκ των τριών παιδιών της είναι με αναπηρία και για το λόγο αυτό αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ΑμεΑ ΗΛΙΣ το 2003. Όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε πάντα στο πλευρό των παιδιών με αναπηρία, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους για να είναι ισότιμα και ισάξια μέλη στην κοινωνία. Αυτό έφερε ως αποτέλεσμα στις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου στις 11/11/2018 να τιμηθεί και να εκλεχθεί στη θέση της προέδρου.

Πηγή
www.patrisnews.com
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button