Ζωή & Αναπηρία

Έφηβος με αυτισμό κάνει αίτηση για να εργαστεί στο Starbucks και δεν μπορεί να σταματήσει να χορεύει όταν παίρνει τη δουλειά

Ο Sam πάντοτε ονειρευόταν να γίνει μπαρίστα. Όμως, εξαιτίας των σπασμωδικών του κινήσεων που δεν μπορούσε να ελέγξει και του αυτισμού του πίστευε ότι το όνειρό του δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πραγματικότητα. Αυτό πίστευε μέχρι που συνάντησε έναν μάνατζερ του Starbucks από το Τορόντο του Καναδά. Οι δυο τους συναντήθηκαν σε μία κατασκήνωση για παιδιά με αυτισμό.

«Ξεχώρισα τον Sam όταν τον συνάντησα», ανέφερε ο Chris. «Μου είπε ένα από τα όνειρά του, ότι ήθελε να γίνει μπαρίστα και προσπάθησα να τον βοηθήσω να το πραγματοποιήσει.»

«Έπειτα από την πρώτη τους συνάντηση, ο Chris κάλεσε τον Sam για συνέντευξη. Ο Sam έφτασε στα Starbucks του Τορόντο σκεπτόμενος ότι θα περνούσε από επίσημη συνέντευξη. Όμως, ο Chris έδωσε στον Sam τη δουλειά αμέσως.

«Ο Chris αμέσως μου είπε ότι πήρα τη δουλειά και σε μία στιγμή άλλαξε όλη μου η ζωή», ανέφερε ο Sam. «Άλλαξε όλος μου ο κόσμος».

Ο Chris πίστεψε στον Sam και τον βοήθησε να μετατρέψει την κινητική του δυσκολία σε όμορφες χορευτικές κινήσεις που τον βοήθησαν να εργαστεί ως μπαρίστα.

«Επομένως, ο βασικός λόγος για τον οποίο χορεύω είναι ότι έτσι συγκεντρώνομαι», ανέφερε ο Sam. «Συγκεντρώνομαι πολύ καλύτερα όταν χορεύω».

Ο Sam εξήγησε ότι οι χορευτικές κινήσεις τον βοηθούν να συγκεντρώνεται στο να φτιάχνει ποτά και γενικότερα στη δουλειά του.

Με την υποστήριξη του Chris, ο Sam έχει γίνει πιο άνετος στη δουλειά του και στις σχέσεις του με τους ανθρώπους. Ο Sam είπε ακόμη και στην οικογένειά του ότι νιώθει πως η ζωή του έχει νόημα τώρα που εργάζεται.

Διαβάστε:  Ειδικές ικανότητες ατόμων με Αυτισμό

Ο Sam είναι τώρα πάρα πολύ φιλικός και κοινωνικός με τους πελάτες. Επίσης, είναι γνωστός ως ο «χορευταράς μπαρίστα». Το βίντεο όπου φαίνεται να χορεύει έχει γίνει δημοφιλές.

Μακάρι περισσότεροι εργοδότες να προσλάμβαναν άτομα που φαινομενικά δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Ο Chris είναι απόδειξη ότι μπορούν!

Ο Chris έλαβε ως δώρο ευγνωμοσύνης από τους δημοσιογράφους που του πήραν συνέντευξη ένα ταξίδι στην Ιαπωνία.

Ήθελε πάντα να πάει στην Ιαπωνία από τότε που ήταν 4 ετών και η αντίδρασή του ήταν ανεκτίμητη.

Έβγαλε μία δυνατή φωνή και ξέσπασε σε δάκρυα χαράς. Ήταν τόσο γλυκό!

Ο Chris δεν έφυγε από το χώρο της συνέντευξης με άδεια τα χέρια. Καθώς είναι μεγάλος θαυμαστής των Toronto Raptors (ομάδα του Αμερικανικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης), πήρε μία πρόσκληση από τρεις από τους παίκτες, μέσω βίντεο, που τον προσκαλούσαν σε προπόνηση όπως και ένα παιχνίδι swag με μία μπασκέτα δώρο.

Παρακολουθήστε τον Chris και τον Sam στο συγκινητικό βίντεο:

Πηγή
www.newside.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button