Επικαιρότητα

Έσβησε το τυφλό «κορίτσι με τις ξύστρες»

Η Δήμητρα Κουτσουρίδου είχε συγκινήσει το πανελλήνιο όταν μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες

Συγκίνηση στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της 46χρονης Δήμητρας Κουτσουρίδου, περισσότερο γνωστής ως «το κοριτσάκι με τις ξύστρες», η οποία είχε κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από 8.000 ξύστρες από όλο τον κόσμο.

Η 46χρονη γυναίκα, η οποία ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες και τυφλή, είχε πει σε συνέντευξή της το 2015 ότι η συλλογή της με τις ξύστρες ξεκίνησε το 1992, όταν είχε πάει να αγοράσει μια ξύστρα για την ανιψιά της. Όταν η συλλογή της ήταν ακόμα αρκετά μικρή, μετρώντας μόλις 200 ξύστρες, της γεννήθηκε μια μεγάλη επιθυμία: να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ξύστρες.

Ξύστρες από όλο τον κόσμο

Η ιστορία της έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η ανταπόκριση του κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική, ώστε να βοηθήσουν το τυφλό κορίτσι να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Συγκεκριμένα, η Δήμητρα λάμβανε δέματα με ξύστρες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Μάλιστα, Η Δήμητρα Κουτσουρίδου με τη σπουδαία συλλογή από ξύστρες για να είναι πιο εύκολο να φτάνουν τα δέματα στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Βαλτόνερα Φλώρινας, δημιουργήθηκε ειδικό τμήμα στο ταχυδρομείο της περιοχής της.

Τελικά η Δήμητρα Κουτσουρίδου κατάφερε να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2004, έχοντας συγκεντρώσει 8.514 ξύστρες από όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η ίδια, αν και δεν έβλεπε, μπορούσε να ξεχωρίσει από ποιο μέρος του κόσμου ήταν μια ξύστρα μόνο και μόνο αγγίζοντάς την! Η συγκεκριμένη συλλογή φιλοξενείται εδώ και χρόνια στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτόνερων και την έχουν επισκεφτεί πολίτες και σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Δήμητρα Κοστσουρίδου εκτός από τις ξύστρες μάζευε και γόμες. Μάλιστα, το 2015 οι γόμες που είχε στην κατοχή της ξεπερνούσαν τις 10.000.

Πηγή
meallamatia.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button