Επικαιρότητα

«Ένιωσα σαν να κουβαλάω το δικό μου παιδί»: Συγκινεί ο αστυνομικός που μετέφερε την 11χρονη στην Αττική Οδό

Με λόγια που συγκινούν περιέγραψε ο αστυνομικός, ο οποίος με αυταπάρνηση μετέφερε στην πλάτη του, μέσα στο απόλυτο χάος της Αττικής Οδού το 11χρονο κοριτσάκι, που είχε προγραμματισμένο χειρουργείο.

«Εγώ προσωπικά ένιωσα να κουβαλάω το δικό μου παιδί στους ώμους μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ – μέλος ΟΠΚΕ.

Για 1,5 χιλιόμετρο περπάτησε με αυταπάρνηση μέσα στο χιόνι, μεταφέροντας στην πλάτη του το 11χρονο κορίτσι που έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

«Το πρώτο που κάναμε ήταν να τυλίξουμε το παιδί μια ισοθερμική κουβέρτα για να το προστατέψουμε από τις καιρικές συνθήκες. Αναγκαστικά το μετέφερα στην πλάτη μου χωρίς να νιώθω ούτε το κρύο, ούτε την κούραση. Ήταν σαν να βλέπω το δικό μου παιδί να ζητά βοήθεια», σημείωσε ο ίδιος.

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Το κορίτσι είχε προγραμματισμένο χειρουργείο το πρωί της Τρίτης, όμως βρέθηκε για ώρες εγκλωβισμένο μέσα σε ένα τούνελ της Αττικής Οδού. Ο πατέρας της 11χρονης περιγράφει στον ΣΚΑΙ τις δραματικές ώρες που πέρασε μαζί με το παιδί του. 

Την πόναγε το κεφάλι της και μου έλεγε “μπαμπά πίεσε μου το κεφάλι γιατί με πονάει το κεφάλι μου”. Είχα ένα δεύτερο μπουφάν μέσα στο αμάξι αφήσει στο πίσω κάθισμα και είχε βάλει τα δύο πόδια στο μανίκι του μπουφάν να μην κρυώνει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ θέλω να δώσω στην ΟΠΚΕ που ήρθαν εκείνη τη στιγμή τα παιδιά και μας πήραν δύο παρά το βράδυ και στους περίοικους που ήρθαν και έδιναν φαγητό» ανέφερε στον ΣΚΑΙ ο πατέρας της 11χρονης.

«Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ»

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν το κορίτσι, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν έναν καρδιοπαθή γιατρό που είχε καλέσει σε βοήθεια. 

«Είχε αρχίσει να έχει ατονίες, ήταν κουρασμένος, είχε αρχίσει να κρυώνει πάγωνε και ζήταγε βοήθεια», εξήγησε υπαστυνόμος και Α΄μέλος της ΟΠΚΕ.
«Του παρείχαμε και κατά τις δικές του οδηγίες ότι μπορέσαμε σε πρώτες βοήθειες», πρόσθεσε ανθυπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ και μέλος της ΟΠΚΕ.

Με ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών στην πλάτη τους, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην Αττική οδό, ελέγξαν ένα προς ένα όλα τα αυτοκίνητα που συνάντησαν στο δρόμο τους για να προσφέρουν βοήθεια όπου υπήρχε ανάγκη. 

«Όλους τους εγκλωβισμένους οδηγούς τους πήγαμε με τα πόδια σε ένα βενζινάδικο που ήταν κοντά και στη συνέχεια τους πήγαμε σπίτια τους», ανέφερε υπαστυνόμος και μέλος της ΟΠΚΕ.

Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν ακόμα και να απομακρύνουν με τα χέρια τους το χιόνι για να ανοίξουν δίοδο για τα αυτοκίνητα. 

«Δεν είχαμε τι άλλο να κάνουμε από το να σκάψουμε με τα χέρια 100 μέτρα στην έξοδο 14. Μαζί με εμάς βγήκαν 100 οχήματα», δήλωσε ειδικός φρουρός και μέλος της ΟΠΚΕ.. 

Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 2.200 απεγκλωβισμούς, ενώ βοήθησε στη ασφαλή μεταφορά 320 ατόμων που έχριζαν ιατρικής βοήθειας.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button