Ζωή & Αναπηρία

Ένα 11χρονο αγόρι κάνει πραγματικότητα το όνειρο του ανάπηρου ξαδέρφου του

Ο μόλις 11 χρονών Simon από την Αργεντινή με τη βοήθεια ενός σιδηρουργού έφτιαξαν ένα ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατο, το οποίο θα χρησιμοποιεί μαζί με τον ανάπηρο ξάδερφό του.

Ο Lisandro γεννήθηκε με δισχιδή ράχη, μια πάθηση που επηρεάζει την σπονδυλική στήλη και το νευρικό σύστημα και γι’ αυτό μετακινείται μόνο με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου.

Ο ξάδερφός του Simon, με τον οποίο ο Lisandro έχουν μεγαλώσει μαζί, ήθελε με κάποιο τρόπο να αλλάξει αυτή τη κατάσταση και έτσι σκέφτηκαν μια πιθανή λύση για να μπορούν να κάνουν βόλτες παρέα. Πρότειναν σε έναν ντόπιο σιδηρουργό να τους φτιάξει ένα ειδικά διαμορφωμένο ποδήλατο, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν μαζί.

«Τα αγόρια ήθελαν ένα ποδήλατο με μια θέση συνεπιβάτη, προκειμένου να κάνουν βόλτες παρέα.(…) Πάνω λοιπόν σε αυτή την ιδέα, έκανα μια έρευνα στο διαδίκτυο και έτσι βρήκα κάτι παρόμοιο με αυτό που ήθελαν να αποκτήσουν», λέει ο σιδηρουργός Ariel Birche.

Όταν τους έφερε το ποδήλατο τα δύο παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους, ειδικά ο Lisandro ο οποίος είχε χάσει κάθε ελπίδα πως θα αποκτούσε μια ημέρα το δικό του ποδήλατο. Πλέον τα δύο παιδιά μπορούν και κάνουν βόλτες παρέα, ενώ ο Lisandro σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει και για μικρές εξορμήσεις μέσα στην πόλη.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button