Άρθρογραφία

Ένα θαυμάσιο βιβλίο από έναν ξεχωριστό Ροδίτη

Ο Τάσος Ιωαννίδης έχει γράψει το βιβλίο “Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματά μου”

Πώς μπορεί ένας νεαρός άνδρας με σύνδρομο Down από τη Ρόδο να βλέπει τον κόσμο γύρω του; Πώς αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά του, τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και την αγάπη; 

Ο Τάσος Ιωαννίδης ο οποίος γεννήθηκε πριν από 23 χρόνια στη Λίνδο με σύνδρομο Down, μας καλεί να ανακαλύψουμε τον δικό του μοναδικό κόσμο, μέσα από την πρώτη του συγγραφική απόπειρα με τίτλο «Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματά μου»!
Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο στην τοπική κοινωνία που διαμένει με την οικογένειά του στους Πεύκους και ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι τα παιδιά με ιδιαιτερότητες μπορούν όχι απλώς να έχουν ίσες ευκαιρίες, αλλά να είναι εξίσου δραστήρια και χρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο.

Ο Τάσος με τη βοήθεια και της οικογένειάς του που προσπάθησε να φτιάξει για εκείνον ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να υποκαταστήσει την ανυπαρξία ανάλογων κρατικών δομών σε μικρές κοινωνίες, έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια το αίσθημα της προσφοράς. Είναι ενεργός πολίτης στον τόπο όπου ζει και συμμετέχει σε αρκετές κοινωνικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος πριν από περίπου δύο χρόνια αποφάσισε να αποτυπώσει στο χαρτί τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του μέσω της συγγραφής ποιημάτων.

Από τότε ξεκίνησε μια προσπάθεια με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της Ροδίτισσας συγγραφέως Αναστασίας Κορινθίου και με τον εκδοτικό οίκο με τον οποίο συνεργάζεται (σ.σ. εκδόσεις Υδροπλάνο), ώστε οι συγκεκριμένες σκέψεις να γίνουν βιβλίο και να βρουν τη δικιά τους ξεχωριστή θέση στις καρδιές του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Την περασμένη Κυριακή υπεγράφησαν στο νησί μας, παρουσία και της κας Κορινθίου τα απαραίτητα έγγραφα (βλ. φώτο) και μέχρι τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να βρίσκεται στη διάθεση των ενδιαφερόμενων αναγνωστών.

Με το συγκεκριμένο βιβλίο, ο Τάσος Ιωαννίδης, φιλοδοξεί –όπως αναφέρει στο στενό του περιβάλλον- να περάσει τα δικά του μηνύματα και να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο κοινωνό των συναισθημάτων και άγνωστων πτυχών του εαυτού του. Δηλαδή, πώς αντιλαμβάνεται τον έρωτα, την αγάπη, το νησί στο οποίο κατοικεί, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση παππού – εγγονού.

Μάλιστα το ίδιο το βιβλίο το αφιερώνει στη μνήμη του παππού του Αναστάσιου Ιωαννίδη του οποίου φέρει και το όνομα, καθώς ήταν ο άνθρωπος που, όπως λέει, του δίδαξε διάφορα πράγματα για τη ζωή και ο ένας έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τον άλλο. Μαζί του είχε τη δυνατότητα να μοιράζεται τις σκέψεις του και η απώλειά του αποτέλεσε για εκείνον ένα σοκ, η δε απουσία του είναι ακόμη και σήμερα κάτι παραπάνω από αισθητή.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να γίνουν δύο παρουσιάσεις του βιβλίου, μια στην πόλη της Ρόδου και μια στη Λίνδο.

Πηγή
www.rodiaki.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button