Επικαιρότητα

Έκτακτο επίδομα: Ποιοι θα πάρουν «δώρο Πάσχα» έως 300 ευρώ

Με την ακρίβεια να «γονατίζει» τα νοικοκυριά όλο και περισσότερο η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα, για τις ημέρες του Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σκοπός είναι να δοθεί μία οικονομική βοήθεια που θα φτάνει ως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της ακρίβειας.

Tο επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους και δη σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά, όπως χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι

Στους δικαιούχους αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020 – όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Το επίδομα αναμένεται να χορηγηθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (18 – 21 Απριλίου), με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.

Πηγή
www.tanea.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button