Επικαιρότητα

Έκκληση απευθύνουν οι συγγενείς της 7χρονης Περσεφόνης για την ανέρευση δότη μυελού των οστών

Έκκληση για την ανέρευση δότη μυελού των οστών απευθύνουν οι συγγενείς της 7χρονης Περσεφόνης με καταγωγή από τον Τρυγόνα Πλωμαρίου Λέσβου, που πάσχει από βαριάς μορφής απλαστική αναιμία από την ηλικία των 3 ετών και χρειάζεται άμεση μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η μικρή Περσεφόνη είναι σε ανοσοκατασταλτική θεραπεία που δεν είναι πλέον αποτελεσματική. Τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η έκκληση που απευθύνουν οι συγγενείς της σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το θείο της Περσεφόνης, Παναγιώτη Κασώλη, στο τηλέφωνο 6978406968 και στο e-mail tapangared@hotmail.com

Αυτή είναι η έκκληση της οικογένειας:

Ποια είναι η διαδικασία για να γίνετε εθελοντές δότες

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών, υγιής

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

Γίνε δότης στα γραφεία του Συλλόγου Όραμα Ελπίδα

Επισκέψου την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» (Λεβαδείας 8, Αθήνα)  από τις 9:00 πμ μέχρι και τις 19:00 μμ, Δευτέρα με Παρασκευή, χωρίς ραντεβού ή κάποια προετοιμασία.

Γίνε δότης σε Συνεργαζόμενο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών…

Διαβάστε:  Πάνω από 5.000 άνθρωποι περίμεναν στη βροχή για να δουν αν είναι συμβατοί δότες με έναν 5χρονο καρκινοπαθή

Συνεργάτες και Συνεργαζόμενα Κέντρα Εγγραφής Εθελοντών Δοτών υπάρχουν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου μπορείς να απευθυνθείς. Εκεί, θα συμπληρώσεις την αίτηση εθελοντή δότη, θα γίνει η δειγματοληψία από το συνεργάτη μας και θα αποσταλούν στο Σύλλογό μας, χωρίς κάποια περαιτέρω ενέργεια από εσένα. Βρες το Κέντρο Εγγραφής που είναι δίπλα σου εδώ.

Γίνε δότης από το σπίτι σου…

Σε περίπτωση που δεν έχεις κάποιο Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών στην περιοχή σου, μπορείς να συμπληρώσεις την ηλεκτρονική αίτηση κι εμείς θα σου αποστείλουμε φάκελο που θα περιέχει την αίτηση εγγραφής, οδηγίες για τον τρόπο συλλογής του στοματικού επιχρίσματος (σιέλου), καθώς και τα απαραίτητα υλικά για να συλλέξεις μόνος σου το δείγμα και να μας το αποστείλεις πίσω ταχυδρομικά. Συμπλήρωσε την ηλεκτρονική αίτηση εδώ.

Πηγή
infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button