Επικαιρότητα

Άμεσα η διάθεση ογκολογικών φαρμάκων από τις κλινικές

Ο ΕΟΠΥΥ επισπεύδει τη διαδικασία υπογραφής του Μνημόνιο συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές.

Σε άμεση εφαρμογή τίθεται η διάταξη για την διάθεση ογκολογικών φαρμάκων από τις ιδιωτικές κλινικές που χορηγούν χημειοθεραπευτικά σκευάσματα σε ασθενείς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Όπως αναφέρει η ένωση, κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου του ΕΟΠΥΥ και με βάση απόφαση του Υπουργού Υγείας, μέχρι την Τρίτη 20-8-2019 στις 9.00 το πρωί καλούνται όλοι οι πάροχοι – κλινικές που πραγματοποιούν χημειοθεραπείες στην Αττική, να προσκομίσουν υπογεγραμμένα τα Μνημόνια συνεργασίας παραλαβής των φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από εκπροσώπους των Κλινικών μέχρι την ανωτέρω προθεσμία στην κεντρική υπηρεσία, Γραφείο Πρόεδρου, Απ. Παύλου στο Μαρούσι.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ενέργεια βασίζεται στο άρθρο 74 του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση, συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλα επείγοντα ζητήματα» όπου τα νοσοκομειακά φάρμακα μπορούν πλέον να διακινούνται και από τα φαρμακεία των ιδιωτικών κλινικών.

Η μέχρι σήμερα διαδικασία είναι ο ασθενής να παραλαμβάνει ο ίδιος το φάρμακό του από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία να πηγαίνει στην ιδιωτική κλινική προκειμένου να του χορηγηθεί. Πλέον με τη συγκατάθεση του ασθενή η κλινική θα αναλαμβάνει η ίδια να προμηθεύεται το φάρμακο από τον ΕΟΠΥΥ και ο ασθενής δεν θα ταλαιπωρείται με σχετικές αναμονές. Σημειώνεται ότι μιλάμε για ογκολογικά φάρμακα και φυσικά μόνο οι κλινικές που έχουν αντίστοιχα τμήματα θα μπορούν να το πράξουν.

Πηγή
healthmag.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button