Επικαιρότητα

«Όσοι βιάζουν παιδιά θα ευνουχίζονται χειρουργικά»: Απόφαση – “καταπέλτης” στην Νιγηρία

Απόφαση – καταπέλτης στη Νιγηρία προβλέπει πως όσοι καταδικάστηκαν για βιασμό θα ευνουχιστούν χειρουργικά και όποιος καταδικαστεί για βιασμό παιδιού θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Συγκεκριμένα ο κυβερνήτης της πολιτείας Καντούνα της Νιγηρίας υπέγραψε νόμο με τον οποίο οι άντρες που καταδικάστηκαν για βιασμό θα αντιμετωπίσουν χειρουργικό ευνουχισμό. Επιπλέον η νέα νομοθεσία ορίζει πως όποιος καταδικαστεί για βιασμό παιδιού κάτω των 14 ετών θα αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Τι οδήγησε τη Νιγηρία στην αλλαγή της νομοθεσίας

Όπως μεταδίδει η Daily Mail η απόφαση αυτή ακολουθεί τον δημόσιο θυμό για την αύξηση των περιστατικών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια περιορισμών του κορωνοϊού. Ο Νασίρ Αχμάντ ελ Ρουφάι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «απαιτούνται δραστικές κυρώσεις για την περαιτέρω προστασία των παιδιών από σοβαρό έγκλημα».

Ο νέος νόμος της πολιτείας Καντούνα είναι ο αυστηρότερος κατά του βιασμού στη Νιγηρία, την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Αφρικής. Ο πρόσφατα τροποποιημένος ποινικός κώδικας του κράτους αναφέρει επίσης ότι ένα άτομο που έχει καταδικαστεί για βιασμό σε άτομα άνω των 14 ετών θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη.

Πηγή
www.enimerotiko.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button