Επικαιρότητα

Όλοι μαζί δίπλα στον μικρό Παναγιώτη-«Κύπρος, γίνε ο ήρωας του»

Μετά τον μικρό Αντώνη, που ένωσε την Κύπρο και προκάλεσε κύμα αλληλεγγύης, ακόμα ένας μικρός μαχητής της ζωής χρειάζεται τη βοήθειά μας. Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ, από την Ελλάδα, πρέπει επίσης να μεταφερθεί στη Βοστώνη, για να λάβει την ίδια θεραπεία που έλαβε και ο Αντώνης, καθώς και αυτός πάσχει από τη νόσο Νωτιαίας Μυικής Ατροφίας 1. Όλοι εμείς καλούμαστε να σταθούμε στο πλευρό του και να τον στηρίξουμε, στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ είναι μόλις 18 μηνών και τα πρώτα συμπτώματα της νόσου εμφανίστηκαν όταν ήταν 2,5 μηνών. Ο χρόνος πιέζει και πρέπει να μαζευτούν τα χρήματα για τη μεταφορά του μικρού αγοριού στις ΗΠΑ. Όλη η Ελλάδα έχει γίνει μια τεράστια αγκαλιά για τον μικρό μαχητή και την οικογένειά του, συνεισφέροντας με κάθε τρόπο σε αυτό τον αγώνα.

Τις τελευταίες ημέρες, έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία, ώστε να βοηθήσουν και οι Κύπριοι με το δικό τους τρόπο σε αυτή την τεράστια προσπάθεια. Ο Γιάννος Μιχαήλ, ο διοργανωτής του εράνου στην Κύπρο, εξήγησε στον REPORTER πώς έλαβε αυτή την πρωτοβουλία και ποια είναι τα επόμενα βήματα.

Η γνωριμία με τον πατέρα του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ
Ο κ. Μιχαήλ ήταν ένας από τους πρώτους Κύπριους που βρέθηκαν στο πλάι του Γιώργου, του πατέρα του Παναγιώτη-Ραφαήλ με τον οποίο γνωρίστηκαν τηλεφωνικώς.

«Όταν έμαθα πως η Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα η Επιτροπή Υγείας, απέρριψαν δύο φορές το αίτημα της οικογένειας, να μεταβεί το παιδί στη Βοστώνη, όπως ο μικρός μας Αντώνης, τότε ήθελα να βοηθήσω και εγώ στην Κύπρο. Έτσι, ετοιμάσαμε αρκετές επιστολές, δημιουργήσαμε τη δική μας σελίδα στην Κύπρο και είδαμε πως η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Είμαστε δίπλα στον μικρό σε αυτό το Γολγοθά και τον βοηθούμε όπου μπορούμε, καθώς γνωρίζουμε πως με αυτή την ασθένεια, υπάρχει χρονικό περιθώριο».

Ο έρανος «Κύπρος, γίνε ο ήρωας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ»
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική, αφού η ομάδα «Κύπρος, γίνε ο ήρωας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ», δημιουργήθηκε την Πέμπτη το βράδυ και μέσα σε 24 ώρες, τα μέλη της ξεπέρασαν τα 1,000.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαήλ ξεκίνησε και τις απαραίτητες διαδικασίες για έγκριση εράνου, από το Υπουργείο Εσωτερικών.

«Είχαμε συνάντηση στο Υπουργείο, ώστε να πάρουμε έγκριση και αναμένουμε την απάντησή τους. Ευελπιστώ πως μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε απάντηση. Είναι όλα έτοιμα. Έχουμε ετοιμάσει κουπόνια, κουμπαράδες, αφίσες θα κάνουμε παζαράκια και θα μπούμε σε μεγάλα καταστήματα. Υπάρχουν και αρκετοί εθελοντές από όλη την Κύπρο».

Η μείωση του κόστους της θεραπείας και η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.
Ο κ. Μιχαήλ σημείωσε πως δεν είναι προτεραιότητα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ να λάβει όλο το χρηματικό ποσό για να μεταβεί στη Βοστώνη, που ανέρχεται στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ. Η οικογένεια ζητά να καλυφθεί το μισό σχεδόν κόστος, όπως έγινε και με τον μικρό Αντώνη.

«Με αυτό τον τρόπο θα είναι πιο εφικτό για την οικογένεια να μαζέψει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται, για να συμπληρωθεί το κόστος της θεραπείας. Εμείς, στη συνάντηση που θα έχουμε με το δικό μας υπουργό Υγείας, θα του ζητήσουμε να μεσολαβήσει στον ομόλογό του, ώστε να κλείσουμε τουλάχιστον τη μισή τιμή της θεραπείας».

Μέχρι στιγμής, έχουν μαζευτεί 600,000 ευρώ. Μέσω Paypal, οι εισφορές ξεπερνούν τις 28,000 ευρώ.

Πηγή
www.reporter.com.cy
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button