Άρθρογραφία

«Χωρίς περιορισμούς»: Ένα video για τα κατορθώματα των ανθρώπων με σύνδρομο Down

«Σύνδρομο Down; Μάλλον θα υπάρξουν πολλοί περιορισμοί»

Με αυτήν τη φράση ενός γιατρού ξεκινάει το video «Χωρίς περιορισμούς», το οποίο δημιουργήθηκε από την National Down Syndrome Society για τα 40 χρόνια λειτουργίας της. Σκοπός του είναι να υπενθυμίσει ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορούν να επιτύχουν σπουδαία πράγματα, αρκεί να μην αντιμετωπίζονται με γνώμονα τους περιορισμούς τους.

Στο video εναλλάσσονται οι συνηθισμένες φράσεις των γιατρών, με σκηνές στις οποίες άνθρωποι με σύνδρομο Down αναφέρονται στις αληθινές ιστορίες των επιτευγμάτων τους.

Ενώ ο γιατρός μιλάει για «απλές δουλειες», για μια ζωή χωρίς μακροχρόνιες σχέσεις, για γνωστικούς κι επαγγελματικούς περιορισμούς, για αδυναμία επιτυχίας στον αθλητισμό, και για περιορισμένο προσδόκιμο ζωής, από την οθόνη μας περνούν άνθρωποι με επιτυχημένες μακροχρόνιες σχέσεις, αθλητές, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες, άνθρωποι που σβήνουν τα 61α κεράκια τους, και όλοι έχουν σύνδρομο Down.

Για τα 40 χρόνια λειτουργίας της, η National Down Syndrome Society μας υπενθυμίζει ότι οι περιορισμοί που βλέπουν πολλοί στους ανθρώπους με σύνδρομο Down, δεν είναι η δική τους πραγματικότητα.

Για να δείτε τους υπότιτλους στα Ελληνικά ακολουθείστε την παρακάτω διαδρομή:

Ρυθμίσεις–> Υπότιτλοι –> Αυτόματη Μετάφραση –> Ελληνικά

Πηγή
ellada.press
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button