Επικαιρότητα

Χορηγία του ΠΑΟΚ στο Δ. Θεσσαλονίκης για μεταφορά ατόμων με αναπηρία

Πολύ σημαντική κίνηση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Αινείας» που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Προς επισκευή στους χώρους του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αλλά και στο αμαξοστάσιο του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα τρία οχήματα με τα οποία εκτελείται η μεταφορά ατόμων με αναπηρίες, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αινείας”, το οποίο υλοποιεί ο κεντρικός δήμος.

Τα ειδικά λεωφορεία τα οποία διαθέτει ο δήμος Θεσσαλονίκης για τη μετακίνηση ανθρώπων με αμαξίδια έχουν ακινητοποιηθεί, λόγω βλαβών που παρουσίασαν. Τα προβλήματα που προέκυψαν στο μεσοδιάστημα στην εξυπηρέτηση των ΑμΕΑ, όπως τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών/Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Αυγουστίδης, είναι πολύ σοβαρά, αφού είναι πολύ δύσκολο για άτομα με βαριές αναπηρίες να μετακινηθούν στο σχολείο, στη δουλειά τους ή ακόμη και σε κάποιον γιατρό.

Μέσω χορηγιών

Μέχρι και σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει τα ανταλλακτικά που απαιτούνται για την επισκευή των οχημάτων.

Ωστόσο, με πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρος Λεκάκης, φαίνεται πώς δρομολογείται λύση στο πρόβλημα, καθώς έχουν εξασφαλιστεί χορηγίες που θα επιτρέψουν στον δήμο Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στην επισκευή των οχημάτων.

“Είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα στα λεωφορεία που μεταφέρουν τα άτομα με αναπηρία. Είμαστε στο στάδιο που προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στον δήμο ούτε ανταλλακτικά αλλά ούτε και διαγωνισμός σε εξέλιξη, ώστε να διορθωθούν οι βλάβες. Ήλθαμε σε μία επικοινωνία με την Εταιρεία Διανομής Αερίου, που μας έκανε μια χορηγία, ώστε να αγοραστούν κάποια από τα ανταλλακτικά που είναι αναγκαία.

Παράλληλα, είμαστε σε επικοινωνία και με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία ετοιμάζει ακόμη μία χορηγία”, ανέφερε σχετικά ο κ. Λεκάκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι “μέσα στις επόμενες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι, ώστε να διορθωθούν οι βλάβες και να μπορέσουν τα αυτοκίνητα να βγουν στον δρόμο”.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει και στην αγορά τριών νέων οχημάτων για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρίες μέσω του ΕΣΠΑ.

Πηγή
fm100.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button