Επικαιρότητα

Χημικός ευνουχισμός για τους παιδόφιλους σύμφωνα με νέο νόμο στην Ουκρανία

Οι παιδόφιλοι στην Ουκρανία θα ευνουχίζονται στο εξής με ένεση, σύμφωνα με τους νέους σαρωτικούς νόμους που επέβαλε η κυβέρνηση.

Η χημική διαδικασία θα περιλαμβάνει την επιβολή ένεσης με αντι-ανδρογόνο φάρμακο, το οποίο θα μειώνει τη λίμπιντο και τη σεξουαλική δραστηριότητα, ανακοίνωσαν προ ολίγου τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νόμος θα εφαρμόζεται σε άνδρες ηλικίας από 18 έως 65 ετών, οι οποίοι θα κρίνονται ένοχοι για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και, όπως προβλέπεται, θα επιβάλλεται σε χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο.

Τα επίσημα στοιχεία του 2017 έδειξαν 320 βιασμούς ανηλίκων στη χώρα, όμως τα πραγματικά νούμερα είναι κατά χιλιάδες μεγαλύτερα.

Ο Αρχηγός της Ουκρανικής Αστυνομίας είπε πριν από λίγες ημέρες «Πέντε παιδιά βιάστηκαν σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας, σε διάστημα 24 ωρών. Και αυτά είναι τα εγκλήματα που οι γονείς ανέφεραν στην αστυνομία, παρά τον φόβο και την αγωνία τους. Φανταστείτε πόσα ακόμα σεξουαλικά εγκλήματα διαπράττονται κατά ανηλίκων στη χώρα.»

Σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση που πρότεινε την αλλαγή στη νομοθεσία, «δεν υπάρχει ποινή που να ορίζει τον τερματισμό της ζωής όσων διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον των παιδιών. Και είναι απίθανο ο βιαστής να μην εγκληματήσει ξανά, βγαίνοντας από την φυλακή.»

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, στην Ουκρανία οι κατάδικοι σεξουαλικών εγκλημάτων σε ανήλικους θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται από την αστυνομία, ακόμα και μετά την αποφυλάκισή τους. Εξάλλου, και η ποινή φυλάκισης αυξήθηκε από 12 σε 15 χρόνια.

Δεν ανακοινώθηκε ποιο ακριβώς κοκτέιλ φαρμάκων θα χρησιμοποιείται για τον χημικό ευνουχισμό, ωστόσο τονίστηκε ότι η ποσότητα θα μεταβάλλεται ανάλογα με τον θύτη, η τεστοστερόνη του οποίου θα ελέγχεται εκ των υστέρων με ειδικές εξετάσεις.

Ο νόμος αυτός έχει ήδη εφαρμοστεί στο Καζακστάν, αφού τον Σεπτέμβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά χημικός ευνουχισμός σε 2000 κατάδικους.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button