Επικαιρότητα

Χανιά: Άνδρας έγινε ασπίδα για να σώσει δύο νήπια – Πώς σταμάτησε «ακυβέρνητο» αυτοκίνητο

Την λέξη αυταπάρνηση στην πλήρη της υπόσταση απέδειξε το βράδυ της Δευτέρας άνδρας στα ΧανιάΟ κ. Νίκος Κουκλινός, σταμάτησε με τα χέρια ένα αυτοκίνητο το οποίο άρχισε να κυλάει ξαφνικά σε κατηφόρα χωρίς να υπάρχει μέσα οδηγός.

Μέσα σε αυτοκίνητο βρίσκονταν δύο νηπιάκια, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, όταν άρχισε να κυλάει στην κατηφόρα με κατεύθυνση έναν κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο.
Μόλις είδε το αυτοκίνητο να κινείται μόνο του και τα 2 μικρά παιδιά να κινδυνεύουν, μπήκε μπροστά και προσπάθησε να το σταματήσει με κίνδυνο να τραυματιστεί ο ίδιος. Το όχημα όμως συνέχιζε να κυλάει στην κατηφόρα, όση δύναμη κι αν έβαζε. Φωνάζει με αγωνία «δε μπορώ»!

Τελικά, άφησε το αυτοκίνητο να πέσει σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονταν παρακάτω για να κοπεί η φόρα του, ακολουθώντας τη συμβουλή διερχόμενου οδηγού που περνούσε από το σημείο. Μόλις το αμάξι χτύπησε στους κάδους, ο άντρας άνοιξε την πόρτα και τράβηξε το χειρόφρενο, ακινητοποιώντας το όχημα.

Τα παιδιά ούρλαιζαν μέσα στο αυτοκίνητο αλλά ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα. Ο διερχόμενος οδηγός αγκάλιασε τον άντρα που έσωσε τα 2 τρομαγμένα νήπια και τον ρώτησε αν ήταν τα δικά του παιδιά.

Εκείνος απάντησε: «όχι. Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους» και μετά εξαφανίστηκε, χωρίς να περίμενε ούτε συγχαρητήρια, ούτε ευχαριστίες.

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK

«Κ. Μάνου σήμερα το απόγευμα. Κατεβαίνω να βάλω βενζίνα με το μηχανάκι στο ΕΚΟ και ξαφνικά περνώντας από τη σχολή ρυθμικής φεύγει ένα αυτοκίνητο δίπλα με δύο μωροπαίδια χωρίς ζώνη μέσα και κατεβαίνει με φόρα τη κατηφόρα με λυμένο χειρόφρενο. Βγαίνει ένας παλίκαρος μπροστά και φωνάζει τα παιδιά, τα παιδιά.

Ο άνθρωπος γεροδεμένος μπαίνει με αυτοθυσία μπροστά από το αμάξι βάζοντας όλη του τη δύναμη προσπαθώντας να το σταματήσει και φωνάζει με αγωνία δεν μπορώ. Μέχρι να κατέβω από το μηχανάκι του φωνάζω άστο να πέσει σε τρεις κάδους που ήταν εκεί να του κόψουν τη φόρα, όπως και πράγματι έκανε. Φεύγει από μπροστά και το αμάξι πέφτει στους κάδους. Αυτός ανοίγει σε χρόνο μηδέν τη πόρτα του αυτοκινήτου, τραβώντας το χειρόφρενο και το ακινητοποιεί . Οι κάδοι έχουν φτάσει με ορμή στην είσοδο του ΕΚΟ λίγο πριν τη Παναγούλη.

Τα παιδιά ουρλιάζουν στο αυτοκίνητο, γυναίκες από τη σχολή φωνάζουν. Ο τύπος γυρνά με αγκαλιάζει και τον αγκαλιάζω. Ηρέμησε του λέω είναι καλά τα παιδιά. Τότε έρχεται μια ηλικιωμένη γυναίκα ουρλιάζοντας. Στο ΣΟΚ της πάνω βάζει τις φωνές στο αγοράκι ότι έλυσε το χειρόφρενο, το οποίο επιμένει κλαίγοντας ότι δεν το άγγιξε.

Ρωτάω τον άνθρωπο τα παιδιά σου είναι και μου απαντά αρνητικά. Μπράβο του λέω, είσαι ήρωας. Και λέω της ηλικιωμένης πείτε ευχαριστώ στον άνθρωπο που με αυτοθυσία έσωσε τα εγγόνια σας.
Ούτε ευχαριστώ, ούτε μια κουβέντα… Ήταν σε ΣΟΚ βέβαια η γυναίκα και φώναζε δε μου έχει ξανατύχει. Μετά από όλο αυτό το σκηνικό και ενώ έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος τρομαγμένος τι γυρίζει και μου λέει ο άνθρωπος. Να βάλουμε τους κάδους στη θέση τους.

Όσο υπάρχει κάποιος που πετάγεται με αυτοθυσία σε κινούμενο όχημα μπροστά να το σταματήσει, αγωνιά που δεν τα κατάφερε, σώζει εύστροφα τη κατάσταση και έπειτα σκέφτεται να επαναφέρει τους κάδους στη θέση τους, υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ», γράφει η ανάρτηση.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ

Όπως είπε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, είχε πάει την κόρη του σε μία σχολή ρυθμικής, όταν αντιλήφθηκε πως ένα αυτοκίνητο άρχισε να κατεβαίνει στον δρόμο ανεξέλεγκτο. Η οδηγός προσπαθούσε να βάλει ζώνη στο κοριτσάκι, που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, όταν το χειρόφρενο “λύθηκε” κι εκείνη έπεσε στο οδόστρωμα.

«Ήταν ένα παιδάκι στο κάθισμα του συνοδηγού. Ή το χειρόφρενο δεν έπιανε καλά στο αυτοκίνητο ή το παιδάκι ακούμπησε με κάποιον τρόπο το χειρόφρενο», δήλωσε ο κ. Κουκλινός.

Περιέγραψε πως, χωρίς δεύτερη σκέψη, μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να το συγκρατήσει. Ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια, καθώς αδυνατούσε να το σταματήσει.

«Ευτυχώς όλα πήγαν καλά», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι το αυτοκίνητο δεν θα σταματούσε και θα έβγαινε στον κεντρικό δρόμο, προκαλώντας ατύχημα»

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button