Επικαιρότητα

Φωτιά Εύβοια: Στις φλόγες παραδόθηκε το Πευκί – Πύρινη κόλαση

Εικόνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στη βόρεια Εύβοια – Στις φλόγες το ένα χωριό μετά το άλλο

Σκηνές που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους εκτυλίσσονται στη βόρεια Εύβοια, η οποία είναι τυλιγμένη στις φλόγες για έκτη συνεχή ημέρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά καίει ακόμα ένα χωριό, το Πευκί, ενώ λίγο πριν από τις εξίμιση το απόγευμα της Κυριακής τα πρώτα σπίτια παρασύρθηκαν από την πύρινη λαίλαπα.

Ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό. Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο, οι εθελοντές και οι κάτοικοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα. Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, είπε στο OPEN πως τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν καθώς δεν υπάρχει ορατότητα λόγω των καπνών.

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button