Επικαιρότητα

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Αρνητικές οι τοξικολογικές της Γεωργίας Μπίκα – Αμφισβητεί ο τεχνικός σύμβουλός της το αποτέλεσμα

Το πόρισμα των εξετάσεων της 24χρονης που κατήγγειλε βιασμό παρέδωσε ο καθηγητής Τοξικολογίας του ΑΠΘ  – Περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα που ήρθαν από την Ελβετία – Δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικής ουσίας, ούτε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ – Καθυστέρησαν να πάρουν δείγμα, λέει η πλευρά της 24χρονης

Αρνητικές είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία κατήγγειλε βιασμό σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι , σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. Το πόρισμα που παραδόθηκε στην Ε’ ανακρίτρια, δεν πιστοποιεί τη λήψη κάποιας ναρκωτικής ουσίας, ενώ  χαμηλά είναι και τα ποσοστά αλκοόλ στον οργανισμό της κοπέλας.

Συγκεκριμένα, το σκέλος των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στο ΑΠΘ, δείχνουν πως στα ούρα της 24χρονης δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ έφτασαν στο τμήμα Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης από το εργαστήριο της Βέρνης.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στο protothema.gr ο κ. Τσάκος, δικηγόρος του 27χρονου Βασίλη Λεβέντη (που είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού),  ο οποίος έλαβε γνώση των αποτελεσμάτων, οι τοξικολογικές εξετάσεις που έφτασαν στην ανακρίτρια, ήταν αρνητικές. Το πόρισμα που δόθηκε στην Ε΄Ανακρίτρια σημειώνεται πως έχει προκύψει και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έστειλε το εργαστήριο της Βέρνης όσο και από την επεξεργασία που έγινε από την ομάδα του τμήματος Τοξικολογίας και Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, πως δεν εντοπίστηκαν στα ούρα της φαρμακευτικές, ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες, όπως το «χάπι του βιασμού» για το οποίο έγινε λόγος, ενώ οι ποσότητες αλκοόλ στα ούρα της κοπέλας ήταν πολύ χαμηλές και δεν επηρέασαν τη συμπεριφορά της.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης ανέφερε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, πως το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως τα φάρμακα εξαλείφονται από τα ούρα μετά από 12 ώρες, ενώ το δείγμα λήφθηκε μετά την πάροδο του συγκεκριμένου διαστήματος. Έτσι, θα ζητήσει περαιτέρω εξετάσεις.

Η παράδοση των εξετάσεων στην Ε’ ανακρίτρια

Νωρίτερα, στα χέρια την 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης παραδόθηκε το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Μετά το πολυήμερο θρίλερ της αναμονής των αποτελεσμάτων από το εργαστήριο της Ελβετίας, ο ιατροδικαστής Νίκος Ράικος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου παρέδωσε ο ίδιος στην ανακρίτρια τον φάκελο που αναμένεται να ρίξει φως σε πολλές πτυχές της υπόθεσης.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχε λάβει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα, τα οποία έφτασαν στο e-mail του από το εργαστήριο της Ελβετίας. Το κομβικό e-mail που αναμενόταν από νωρίς χθες το απόγευμα, έφτασε χθες βράδυ στα «χέρια» του ΑΠΘ από το ειδικό εργαστήριο της Βέρνης.

Σημειώνεται πως μέρος των εξετάσεων της 24χρονης εστάλησαν για να πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο της Βέρνης, καθώς αυτό είχε πιο διευρυμένη βάση ουσιών σε σχέση με το ΑΠΘ, προκειμένου να σχηματιστεί μία ολοκληρωμένη εικόνα. Οι εξετάσεις αυτές αφορούσαν σε τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και στην ανάλυση των δεικτών αλκοόλης.

«Τα συμπτώματα της 24χρονης δεν δικαιολογούνται από το αλκοόλ»

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», δήλωσε στο ThessToday.gr ο ίδιος.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

Πηγή
www.protothema.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button