Άρθρογραφία

Τότε δίχαζαν ο Μάνος με τον Μίκη, τώρα το Bachelor με το Big brother. Στόχος ήταν το μυαλό. Τον πέτυχαν!

Τότε Μίκης ή Μάνος, τώρα Bachelor ή Big Brother. Κάθε εποχή κι οι διχασμοί της… Από τότε σημάδευαν το μυαλό· το πέτυχαν!

ΟΜίκης έφυγε, ο Μάνος έχει φύγει κι εσύ τι κάθεσαι και σκέπτεσαι τώρα πια… Είναι που καμιά φορά δεν έχεις πολλά να κάνεις, φθινοπωριάζει κιόλας, νωρίς βραδιάζει κι έτσι αναπάντεχα κι αδιάφορα ανοίγεις την τηλεόραση… Μ’ ένα κλικ.

Και αναζητείς κάτι να σταματήσει τον αντίχειρά σου να εξερευνά: Ζάπινγκ το λένε από χρόνια

Στο ένα κανάλι, άντρας φτιασιδωμένος, σκληρός και γλυκανάλατος μαζί, καμάρι της αυγής και συμφορά της νύχτας χύνεται στις αγκαλιές των κοριτσιών που τον βλέπουν και λιγώνονται. Τα μούσκλια τα νυχτιάτικά στεφάνι στα μυαλά τους… «Bachelor» τη λένε την εκπομπή.

Ένα κλικ δεξιά: Τεμπελιά, ραθυμία, ανόητες κι ανούσιες κουβέντες του αέρα για το τίποτα από τους «τίποτα» για τι; Για ένα τίποτα κι ο καφές όταν τελειώσει φτιάχνουμε άλλη μια δόση… Εδώ το λένε «Big Brother»…

Δύο κλικ δεξιά: Οι κουζίνες ανάβουν, τα μαχαίρια ακονισμένα, τα μυαλά στομωμένα. Λίγο πιπέρι ακόμα, μ’ ακούς; Και μια εξυπνάδα λιγότερη, για νοστιμάδα. Πολλά τα λεφτά… «Top Chef» το μαγέρικο ψυχών.

Τρία κλικ δεξιά: Κανάλι της Βουλής. Η Ιστορία του «Επιτάφιου». Του ΡίτσουΠώς ο Μίκης ήθελε Μπιθικώτση κι ο Μάνος Μούσχουρη. Και η νεολαία είχε διχαστεί τότε. Άκου να δεις…  «Μέρα Μαγιού μου μίσεψες»… Κάθε μέρα μου μισεύεις.

Άλλοι καιροί τότε. Η νεολαία διχαζόταν με Μίκη και Μάνο. Τώρα με Bachelor και  Big Brother… Με Δημοτική ή Καθαρέυουσα – τότε – πιο παλιά. Με εμβόλιο ή σελφ τεστ τώρα… Άλλοι καιροί τότε. Κάποιοι αντιστέκονται. Να, ο Παπαδημούλης έκανε παρέμβαση για τη Τζούλια Νόβα… Σκληρός κι αυτός!

Κι η Ιστορία του «Επιτάφιου» σκληρή. Ο Μίκης πάει, ο Μάνος από χρόνια. Καὶ τώρα ποὺ θὰ κρατηθῶ, ποὺ θὰ σταθῶ, ποὺ θἄμπω;

«Τρία κλικ αριστερά»: «Ξέρω πως λένε ψέματα οι εφημερίδες, γιατί γράψανε πως σου ρίξανε στα πόδια. Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο Στόχος, το νου σου ε;»…
Όσο κι αν πρόσεχαν τους πέτυχαν. Στο μυαλό κατ’ ευθείαν!

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button