Τρεις λόγοι για να τρως περισσότερο καρπούζι απ’ ο,τι τώρα

Το καρπούζι είναι δροσερό, νόστιμο και αρκετά χορταστικό ενώ ενυδατώνει πολύ τον οργανισμό. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να το καταναλώνεις περισσότερο.
1. Προστατεύει από τις UV ακτίνες του ήλιου χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα στο λυκοπένιο, ένα καροτενοειδές με σχετική δράση.
2. Η περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή το κάνει να είναι εξοπλισμένο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
3. Δίνει περισσότερη λάμψη στο δέρμα σου εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.


