Επικαιρότητα

Τρίκαλα: Μήνυμα ζωής από το ταλέντο με το σύνδρομο Down

Μια από τις πλέον σημαντικές επισκέψεις δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη του Emmanuel Joseph Bishop στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ΑΕ κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο νεαρός Αμερικάνος με το βιολί του μετέφερε το μήνυμα της προσπάθειας και την ελπίδα για περισσότερη αγάπη.

Ο Emmanuel (Μανώλης, αν ήταν Ελληνας) με το σύνδρομο Down διαψεύδει όσους σε μια διαφορετικότητα ενός χρωμοσώματος, «βλέπουν» μια ασθένεια. Και με τα φυσικά του ταλέντα σε βιολί, κολύμβηση και γκολφ, αποδεικνύει ότι η θέληση και η αγάπη για ζωή, είναι μεγαλύτερης αξίας, διάρκειας και ουσίας για όλους. Για όλους, όσοι, είτε αντιμετωπίζουν ζητήματα διαφορετικότητας στην οικογένειά τους, είτε σε φιλικό τους περιβάλλον, είτε βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Ο Emmanuel, χαμογελαστός και συνοδευόμενος από τον πατέρα του, μετέβησαν στην Ελλάδα, που είναι η 20η χώρα από την οποία μεταδίδουν το μήνυμα της αποδοχής και της ελπίδας.

Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο Τρικκαίων, παρόντων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Λάππα, της ανιτδημάρχου κ. Σοφίας Αλεστά και της τ. αντιδημάρχου κ. Χρυσάνθης Γάλλου -Δαλκαφούκη, ο Emmanuel συνομίλησε για τα ταλέντα του. Και, κυρίως, μάγεψε με την προσπάθεια, οι νότες που έβγαιναν από το βιολί του, να είναι νότες χαράς και αγάπης.

Από το Σεντ Λούις του Μιζούρι των ΗΠΑ μέχρι το Βατικανό και σε άλλες χώρες όλου του κόσμου, ο Emmanuel δίνει την ελπίδα απλόχερα. Κάθε άνθρωπος, ΕΙΝΑΙ διαφορετικός αλλά ίσος. Εχει ταλέντα, προσωπικότητα, αγωνίζεται, προσπαθεί, εργάζεται, δικαιώνεται.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ιδιαίτερα ευτυχής για μια «γνωριμία καρδιάς», συζήτησε με τον νεαρό Αμερικάνο για όλα, όσα αφορούν τον ίδιο και την πορεία του, με τις διακρίσεις σε διαγωνισμούς, με τη συνεχή προσπάθεια, με το χαμόγελο πάντα ζωγραφισμένο.

Μαζί με τους φίλους που έκανε στα Τρίκαλα, ο Emmanuel συνεχίζει το ταξίδι του για έναν κόσμο περισσότερο δεκτικό, περισσότερο όμορφο.

Πηγή
trikalavoice.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button