Άρθρογραφία

Το Ωδείο Ρυθμοί και οι Μουσικότοποι προτείνουν ένα ειδικό εργαστήρι θεραπευτικής μουσικής παιδαγωγικής

Το Ωδείο # Ρυθμοί και οι Μουσικότοποι προτείνουν ένα ειδικό εργαστήρι θεραπευτικής μουσικής παιδαγωγικής με στόχο να προωθήσουν τη μουσική και καλλιτεχνική παιδεία σε ολόκληρο το φάσμα των ατομικών διαφορετικοτήτων.

Η τέχνη μας αφορά όλες και όλους και πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτή – κάθε παιδί που θέλει να παίξει μουσική πρέπει να έχει αυτή την ευκαιρία γιατί η μουσική είναι χαρά, είναι δημιουργία, είναι παιχνίδι αλλά και θεραπεία!

Διαμορφώσαμε λοιπόν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μουσικού αυτοσχεδιασμού σε συνδυασμό με εκφραστικές τέχνες το οποίο απευθύνεται ομαδικά και ατομικά σε νήπια, παιδιά και νέους με ειδικές δεξιότητες (ΑμεΑ*, δαφ, δεπυ) ή μαθησιακές δυσκολίες ηλικίας 3 ετών και άνω.

Οι ομάδες-τμήματα διαμορφώνονται με σεβασμό στην διαφορετικότητα του κάθε ατόμου και σε συνάρτηση με τις ανάγκες, το αναπτυξιακό επίπεδο και την ηλικία των ενδιαφερόμενων.

* Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας για να βεβαιωθούμε ότι η εργονομία του χώρου μας μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις ανάγκες σας έτσι ώστε η πρόσβαση στο ωδείο να είναι εφικτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και η παραμονή του σε αυτόν, τις ώρες που οι ίδιοι θα επιλέξετε, να πληροί τις προϋποθέσεις που επιθυμείτε.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 16.00 στο Ωδείο # Ρυθμοί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του Ειδικού Εργαστηρίου Θεραπευτικής Μουσικής Παιδαγωγικής με δωρεάν συμμετοχή για όλες τις φίλες και όλους τους φίλους που θέλουν να γνωριστούμε!

Επίσης στο Ωδείο μας προσφέρονται μαθήματα πιάνου σε παιδιά με ειδικές δεξιότητες.

«Το Πιάνο-σύμμαχος στην ειδική αγωγή/στις μαθησιακές δυσκολίες». Η μέθοδος εκμάθησης είναι  ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ατόμου ώστε να υποστηρίζει θετικά την προσπάθειά του στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής και, κατ’ επέκταση, θεραπευτικής διαδικασίας, με τα μέγιστα οφέλη για το νου, την ψυχή και το σώμα.

Και στις δύο περιπτώσεις, διδάσκει η Έμη Διαούρτα.

Έμη Διαούρτα (Interdisciplinary Artist/MA Creative Writing)

Η Έμη σπούδασε Φιλοσοφία των Επιστημών στο Παν/μιο Αθηνών με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση (Master of Arts) στη Δημιουργική Γραφή, καθώς επίσης, κλασικό και τζαζ Πιάνο, Μονωδία, Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση με καταξιωμένους συναδέλφους του χώρου της λόγιας και σύγχρονης μουσικής, όπως και βιολοντσέλο – ντραμς στο πλαίσιο της εκμάθησης πολλών οργάνων-multi instrumental abilities. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε τόσο στη χρήση της μουσικής ως ψυχοθεραπευτικού μέσου (μουσικοθεραπεία-σύστημα Nordoff- Robbins) στο «Περιβολάκι» – Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία & Θεραπεία του Παιδιού & της Οικογένειας, όσο και στην τεχνική ψυχικής ενδυνάμωσης μικτής ομάδας ενηλίκων με πολιτισμικές διαφορετικότητες καθώς και στην τεχνική ανάλυσης του ιχνογραφήματος (art therapy) ως μέσου διάγνωσης και θεραπείας. Οι σπουδές της εκτείνονται περαιτέρω στον κλασσικό και σύγχρονο χορό και στις τέχνες της ζωγραφικής και του θεάτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε καθημερινά στο 210 6857901, Ωδείο # Ρυθμοί, Λ. Πεντέλης 14, Βριλήσσια (πρόσβαση με προαστιακό, στάση Πεντέλη ή με μετρό, στάση Δουκίσσης Πλακεντίας)

https://www.facebook.com/pg/rythmoi/

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button