Επικαιρότητα

“Το τέλειο μπισκότο” ανήκει σε ένα ταλαντούχο κορίτσι με σύνδρομο down

Η 26χρονη Collette Divitto, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο down, είχε από μικρή ένα όνειρο: να ανοίξει τη δική της επιχείρηση και να πουλάει μπισκότα.

Αφού ολοκλήρωσε το ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης για άτομα με νοητική υστέρηση, “Life” του πανεπιστημίου του Κλέμσον στις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε να ψάχνει για δουλειά. Κάτι τέτοιο, βέβαια, όπως μπορείς να φανταστείς, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

“Πήγα σε διάφορες συνεντεύξεις για δουλειά και κάθε φορά νόμιζα ότι τα πήγαινα πολύ καλά.”, γράφει στην προσωπική της ιστοσελίδα. Ύστερα, ωστόσο, από μερικές μέρες λάμβανε πάντα το ίδιο email: “Χαρήκαμε που σε γνωρίσαμε Collette, αλλά δεν πιστεύουμε πως θα ταίριαζες με την εταιρία μας αυτή τη στιγμή.”

Ύστερα από 3 χρόνια απογοήτευσης η επίδοξη ζαχαροπλάστης, αποφάσισε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Την ονόμασε “Collettey’s Cookies” και ξεκίνησε να πουλάει τα πεντανόστιμα μπισκότα της.

Ύστερα από εμφάνισή της στο κανάλι CBS Boston τον προηγούμενο Νοέμβρη τα μπισκότα της έγιναν ανάρπαστα, με την Collette να δέχεται παραγγελίες από όλη την Αμερική. Δέκα μέρες μετά την εμφάνισή της στην τηλεόραση μάλιστα οι παραγγελίες της εκτοξεύθηκαν στις 50.000!

Τα πιο δημοφιλή της μπισκότα ονομάζονται “Το τέλειο μπισκότο” με κομματάκια σοκολάτας και κανέλα και το “Υγιεινό πρωινό μπισκότο” με βρώμη, αμύγδαλα, μέλι και σταφίδες.

Στόχος της είναι να επεκτείνει την επιχείρηση της, να ανοίξει καταστήματα σε όλη τη χώρα και να προσλάβει άτομα με ειδικές ανάγκες για να την βοηθήσουν. Και αν κρίνουμε από την αποφασιστικότητά της, είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει και μάλιστα πολύ σύντομα!

Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button