Επικαιρότητα

Το συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης από το Μάτι: «Σε νιώθουμε Καλιφόρνια»

Μήνυμα συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους της Καλιφόρνιας έστειλαν νέοι του Ματιού

Ένα συγκινητικό μήνυμα συμπαράστασης προς τους πυρόπληκτους της Καλιφόρνιας έστειλαν νέοι του Ματιού, που στις 23 Ιουλίου επλήγη από την φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 99 νεκρούς.

«Σε νιώθουμε Καλιφόρνια», έγραψε μία ομάδα νέων του Ματιού, σε ένα κολάζ από φωτογραφίες μπροστά από τις καμένες εκτάσεις της περιοχής τους.

Τουλάχιστον 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα στην πολιτεία των ΗΠΑ, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο απολογισμός των νεκρών θα αυξηθεί γεωμετρικά μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς αγνοούνται περισσότεροι από 1.276 άνθρωποι.

Στην πρώτη από τις φωτογραφίες είναι η Κάλι, Ελληνοαμερικανίδα από την Καλιφόρνια και το Μάτι. Στις υπόλοιπες τρεις φωτογραφίες εμφανίζονται νέα παιδιά από το Κόκκινο Λιμανάκι και τον Νέο Βουτζά.

Η Κάλι συνόδευσε τις φωτογραφίες με ένα σύντομο μήνυμα συμπαράστασης:

«Σε νιώθω Καλιφόρνια! Έχω νιώσει και εγώ πως είναι να σβήνονται τα μέρη που έχεις τις πιο όμορφες αναμνήσεις σου. Έχω νιώσει πως είναι να κοιτάς γύρω σου και να μην καταλαβαίνεις που βρίσκεσαι. Έχω νιώσει πως είναι να αναρωτιέσαι συνέχεια γιατί; Και τώρα; Και τώρα, πως θα γίνουν πάλι από την αρχή; Έχω νιώσει πώς είναι να χάνεις τα πάντα!»

«Κάνε κουράγιο όμως Καλιφόρνια γιατί σε όλα αυτά που θα νιώσεις, την απογοήτευση, τη στεναχώρια, την πίκρα και τον θυμό, θα βρεις ένα παραθυράκι που δεν γνώριζες ότι υπήρχε, και αυτό θα σε κρατήσει όρθια. Θα δεις ότι δεν είσαι μόνη. Θα είστε πολλοί και θα έχετε ο ένας δίπλα του τον άλλον. Θα τα καταφέρετε. Θα σηκωθείτε, Καλιφόρνια, και θα αποκτήσετε ξανά τον Παράδεισο σας! Σε νιώθω Καλιφόρνια!»

Διαβάστε:  Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή μετά από 78 μέρες στην Εντατική και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (vid)

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, έκανε retweet το μήνυμα γράφοντας: «Ευχαριστούμε, Μάτι».

Πηγή
LIFO
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button