Επικαιρότητα

Τι αλλάζει στη διενέργεια των rapid tests στα φαρμακεία

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος επικαιροποιεί τις οδηγίες για τη διενέργεια των ταχέων διαγνωστικών ελέγχων αντιγόνου (rapid test) στα φαρμακεία όλης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ RAPID TEST ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Η δειγματοληψία του rapid test να διενεργείται στον εξωτερικό χώρο πέριξ του φαρμακείου. Δεν επιτρέπεται η διενέργεια rapid test σε απομακρυσμένα σημεία πέραν του εξωτερικού χώρου πέριξ του φαρμακείου (πχ πλατείες, γυμναστήρια, γραφεία επιχειρήσεων, εργοστάσια κλπ).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ RAPID TEST ΣΙΕΛΟΥ

Δεν θα πρέπει να διενεργούνται και να δηλώνονται στο Μητρώο Ασθενών, τα rapid tests που χρησιμοποιούν συλλογή σιέλου σε κυπελλάκι.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ RAPID TEST

Μετά από υποδείξεις του ΕΟΔΥ σας ενημερώνουμε πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος:

Απαιτείται η καταχώρηση του κινητού τηλεφώνου του ασθενούς κατά τη συμπλήρωση του θετικού αποτελέσματος στην πλατφόρμα του Μητρώου Ασθενών Covid-19

Απαιτείται ενημέρωση του θεράποντος ιατρού από τον ασθενή ή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ στο τηλέφωνο 210-5212054 ή στο 1135 για περαιτέρω οδηγίες

Δεν απαιτείται ακολούθως παραπομπή για διενέργεια μοριακού test (PCR), καθώς η δήλωση του αποτελέσματος του rapid test στο Μητρώο Ασθενών είναι ισοδύναμη με τη δήλωση του αποτελέσματος του μοριακού ελέγχου.

Δεν παραπέμπουμε τον πολίτη για την έκδοση της βεβαίωσης χορήγησης εργασιακής άδειας στον ΕΟΔΥ αλλά στον προσωπικό ιατρό τους.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button