Επικαιρότητα

Τα σοβαρά προβλήματα και οι ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή [video]

Για τα σοβαρά προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή One Direct η Ταμίας Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων, Γιώτα Πολλάτου.

«Η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιαναπηρική πολιτική με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κατάσταση στα σχολεία είναι πλαστή παρά την κανονικότητα που διατρανώνει η κυβέρνηση. Υπάρχουν σχολεία που δεν άνοιξαν στον αγιασμό, ενώ άλλα δε δέχθηκαν μαθητές. Ένα παράδειγμα είναι το Ειδικό Δημοτικό Καλλιθέας, το οποίο λόγω έλλειψης τοποθέτησης προσωπικού δε δέχθηκε μαθητές» σχολίασε η κ. Πολλάτου.

«Τα ειδικά σχολεία έχουν πολύ λίγους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Λειτουργούν με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς» συμπλήρωσε. «Μετά από πολλά χρόνια έγιναν 4,500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Είναι μια σταγόνα στον ωκεανό φυσικά. Πρόκειται για λίγους. Βέβαια, το καλοκαίρι δεν έβγαλαν προσωρινούς πίνακες. Και έτσι έγιναν προσλήψεις από τους περσινούς πίνακες και στην ειδική αγωγή και στη γενική παιδεία» ανέφερε η συμβασιούχος εκπαιδευτικός.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία αλλά και για όσα διεκδικεί ο σύλλογος στον οποίο μετέχει. «Η μεταφορά των παιδιών στα Ειδικά σχολεία είναι σε ιδιώτες. Με ανειδίκευτους συνοδούς. Και με δρομολόγια όχι καλά. Οι γονείς βγαίνουν σε κεντρικούς δρόμος, σε βροχές κρύα. Και κάθονται τα παιδιά μία και μιάμιση ώρα μέσα στα λεωφορεία. Στεκόμαστε στις μεταφορές, γιατί έχουμε καταγγελίες από γονείς ότι πολλά παιδιά έχουν υποτροπιάσει» τόνισε και πρόσθεσε πως «διεκδικούμε δημόσιες άρτιες δωρεάν δομές για τα παιδιά μας, που οι εργαζόμενοι δεν θα είναι σε ομηρία όπως οι αναπληρωτές και θα μπορούν να ασχοληθούν με τα παιδιά μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς» κατέληξε.

Διαβάστε:  Χάος στην Ειδική Αγωγή... με σφραγίδα ΕΟΠΥΥ

Πηγή
www.in.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button