Άρθρογραφία

Τα γενέθλια της μικρής Αλεξίας στο Κέντρο Αποκατάστασης, που χτυπήθηκε από σφαίρα πέρσι το Πάσχα

Ένας χρόνος περίπου από εκείνη την αποφράδα μέρα για την οικογένεια Σαμαρτζή. Ήταν ανήμερα Πάσχα του 2019 όταν είδαν τη ζωή του παιδιού τους, αλλά και όλης της οικογένειας να αλλάζει δραματικά.

Τι λένε οι γονείς της στο infokids.gr για τον τιτάνιο αγώνα που δίνει στο κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο. Στο πλευρό της, βρίσκεται διαρκώς η μητέρα της.

«Τα φετινά γενέθλια για την Αλεξία μας και για όλη την οικογένεια είναι διαφορετικά. Είμαστε οι δυο μας. Εκείνη και εγώ, στο δωμάτιο του κέντρου αποκατάστασης, εδώ στο Αμβούργο. Της ζήτησα να βάλει όλη τη δύναμή της και της υποσχέθηκα ότι από εδώ μέσα θα φύγει όρθια, το συντομότερο».

Κάθε φορά που σηκώνει το τηλέφωνο, η Νικολέτα Σαμαρτζή, η μητέρα της μικρής Αλεξίας, που τον περασμένο Απρίλιο τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, λυγίζει.  Εδώ και τέσσερις μήνες, βρίσκονται σε ειδικό θεραπευτήριο της Γερμανίας, όπου η 9χρονη κάνει τιτάνιο αγώνα για την αποκατάστασή της.

« Το πάρτι- έκπληξη έγινε μέσω βιντεοκλήσης. Στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν ο πατέρας της και τα αδέρφια της , ο Κωνσταντίνος και η Μάγδα. Της τραγούδησαν για τα γενέθλιά της, έσβησε τα κεράκια της και τους χαμογέλασε. Η Αλεξία καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει», δηλώνει η μητέρα της.

Ανήμερα το Πάσχα

Ήταν 28 Απριλίου του 2019, ανήμερα του Πάσχα, όταν η 8χρονη τότε Αλεξία, έπαιζε με τα αδέρφια της στην αυλή του σπιτιού τους, στις Θεσπιές Βοιωτίας. Μία σφαίρα από το περίστροφο ενός 54χρονου άνδρα, που έριχνε μπαλωθιές από το διπλανό χωριό, έπεσε στο κεφάλι του παιδιού.

«Πάθαμε σοκ. Είδαμε το παιδί μας αιμόφυρτο στο έδαφος και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί. Τα παιδιά ούρλιαζαν, η σύζυγός μου πήρε την Αλεξία στην αγκαλιά και άρχισε να τρέχει. Τη βάλαμε στο αυτοκίνητο και την πήγαμε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων. Ακόμη δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , μας λέει ο Λουκάς Σαμαρτζής.

Σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης

Η Αλεξία, βρίσκεται στο Αμβούργο, χάρη στην τεράστια ανταπόκριση του κόσμου, που πρόσφερε από το υστέρημά του, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για να γίνει πραγματικότητα, το ταξίδι της ελπίδας.

Ομάδα εξειδικευμένων γιατρών βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της μικρής μαχήτριας.

«Η Αλεξία έχει μικρή και σταθερή βελτίωση, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Σηκώνεται με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, δεν μιλάει και κινεί μόνο τη δεξιά της πλευρά. Η κόρη μου είναι δυνατή και θα τα καταφέρει.  Είμαι σίγουρη ότι στο τέλος θα κερδίσει τη μάχη.»

Περιμένοντας τη δίκη

Σε δύο μήνες, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν. Η δίκη δεν έχει οριστεί ακόμη. Πριν από 20 μέρες κλήθηκε από την ανακρίτρια Θήβας και έδωσε κατάθεση ο πατέρας της.

Το Πρωτοδικείο Θηβών, έχει διατάξει τη δέσμευση της περιουσίας του 54χρονου, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και  παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο κ. Σαμαρτζής υποστηρίζει: «Δεν έχει ζητήσει ούτε μία συγνώμη. Ούτε μέσω του δικηγόρου του. Περιμένουμε από το δικαστήριο να πράξει τα αυτονόητα. Το παιδί μας σώθηκε από θαύμα και δίνει σκληρή μάχη εδώ και δέκα μήνες. Μόνο ο Θεός ξέρει από πού αντλεί τη δύναμή της.»

Αλληλεγγύη και στήριξη από την ομογένεια

Κάθε μέρα, Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Αμβούργο, επισκέπτονται την Αλεξία και τη μητέρα της, προσπαθώντας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την οικογένεια.

«Εγώ δε μιλάω γερμανικά. Εάν δεν ήταν οι ομογενείς, δε θα μπορούσα να συνεννοηθώ με τους γιατρούς. Οι άνθρωποι αυτοί μας βλέπουν σαν την οικογένειά τους. Τελειώνουν από την εργασία τους και έρχονται στο κέντρο μας επισκεφθούν. Μας κάνουν παρέα, μας προσφέρουν ότι χρειαζόμαστε. Τους  ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας»  λέει η Νικολέτα Σαμαρτζή.

Η θεραπεία της Αλεξίας κόστισε 90.000 ευρώ για πέντε μήνες . Η νοσηλεία της όμως πρέπει να παραταθεί. Οι ομογενείς έχουν ξεκινήσει μία προσπάθεια μέσω facebook να συγκεντρώσουν άλλες 20.000 ευρώ που απαιτούνται για να παραμείνει η 9χρονη τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαϊου.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button