Επικαιρότητα

Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους

Σταματά η επιβολή του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Για το πότε θα ληφθεί η απόφαση να καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυρία Γκάγκα πρόσθεσε πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, «αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί».

Σε ερώτηση για την τέταρτη δόση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν εξετάζεται να χορηγηθεί παρά μόνο σε κάποιες κατηγορίες ανοσοκατεσταλμένων ατόμων.

Για την αναστολή χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ανέφερε ότι «για την ώρα δεν νομίζω ότι θέλουμε να καταργηθεί» ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια τέτοια πρόβλεψη προς το καλοκαίρι.

Εξήγησε ότι η ζωή θα συνεχιστεί «αλλά με κοινή λογική και με αίσθημα προστασίας για εμάς και για τους άλλους».

Ακόμη, προειδοποίησε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, επειδή υπάρχουν αρκετοί που είναι θετικοί σε κορωνοϊό, και κάποιοι το γνωρίζουν και κάποιοι όχι.

Υπενθυμίζεται πως και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τρίτη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button