Επικαιρότητα

Τέλος στα 2 self test στα σχολεία – Τι θα ισχύσει από την Τρίτη 5 Απριλίου

Από την Τρίτη 5 Απριλίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πηγαίνουν στο σχολείο με αρνητικό self test. Εφεξής θα διεξάγεται μόνο ένα self test την εβδομάδα αντί για δύο που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Η ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SELF TEST ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μπορείτε να δείτε την νέα εγκύκλιο για τα self test στα σχολεία SELF TEST ΣΧΟΛΕΙΑ

Υπενθυμίζεται ότι:

– Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

– Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

– Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

– Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΣΤ, ΕΝΩ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Infokids.gr</strong> η απόφαση για την μείωση των self test αποτελεί επακόλουθο της ενθαρρυντικής επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται <strong>στις σχολικές τάξεις όλης της χώρας.

Με βάση τα δεδομένα του ΕΟΔΥ, παρατηρείται μια κάποια σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες, καθώς και μια μείωση των κρουσμάτων στα παιδιά και στους εφήβους, με αντίστοιχη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες.  Σύμφωνα με τους ειδικούς περνάμε σε μια φάση κατά την οποία θα συνυπάρχουμε με τον ιό, οι παραλλαγές του προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και η πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη εμβολιαστεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όπως τόνισαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Infokids.gr η εκπαιδευτική κοινότητα, όπως σε κάθε φάση της πανδημίας, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Η υποδειγματική τήρηση των μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι “κλειδί” στην αποφυγή της διασποράς στις τάξεις γεγονός που αποτυπώνεται και στα κλειστά λόγω κορωνοϊού τμήματα ανά την επικράτεια, που αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν το 0,02%.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button