Επικαιρότητα

Σχολεία: Το πρώτο τμήμα που κλείνει πανελλαδικά λόγω κορονοϊού

Στη Νεάπολη Συκεών καταγράφηκε το πρώτο κλειστό τμήμα σχολείου πανελλαδικά, επτά μόλις μέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης θα παραμείνει κλειστό έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η τάξη έκλεισε χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, καθώς υπήρξαν πολλά κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των οδηγιών που έχει εξαγγείλει το υπουργείο και που είναι πολύ πιθανό πλέον να αναθεωρηθούν, καθώς αυξάνονται δραματικά τα καθημερινά κρούσματα σε παιδιά, αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19, το παιδί απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον 10 ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Πότε θα κλείνει μία τάξη

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του. Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

Πηγή
www.reader.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button