Επικαιρότητα

Συνεργασία του Παναθηναϊκού με την Περιφέρεια Αττικής για αθλητικές δράσεις για παιδιά με αυτισμό

Ο Παναθηναϊκός έκανε γνωστό πως με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα γίνει υλοποίηση αθλητικών δράσεων για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού.

Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας του Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργου Πατούλη με την Ακαδημία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με στόχο την υλοποίηση σειράς αθλητικών δράσεων για παιδιά και νέους που βρίσκονται στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού (ASD – Autism Spectrum Disorder).

Η υπογραφή του Συμφώνου έγινε από τον Περιφερειάρχη και το Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Φραγκίσκο Αλβέρτη και παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Διευθυντής Στρατηγικών Σχέσεων της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ Γ. Καλαϊτζής, ο Μ. Ραχωβίτσας Διευθυντής Λειτουργίας PAO BC ACADEMY, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Σ. Νικολαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, η Συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου και υπηρεσιακά στελέχη.

«Η άθληση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ίδια τη θεραπεία»

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Δράσεις αθλητισμού – ομαδικού αθλήματος- για παιδιά και νέους στο Φάσμα της Διαταραχής του Αυτισμού», και χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) του Ε.Π. «Αττική» 2014-2020.

«Στηρίζουμε έμπρακτα κάθε δράση με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και συμβάλουμε στη μείωση φαινομένων

κοινωνικού αποκλεισμού. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα του Παναθηναϊκού και την ακαδημία που θα συμβάλει στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος μέσω του οποίου δίδεται μια ευκαιρία στα παιδιά να βρουν μια δημιουργική διέξοδο και ενασχόλησή με τον αθλητισμό. Η άθληση αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι για την ίδια τη θεραπεία. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Φραγκίσκο Αλβέρτη και τον Γιώργο Καλαϊτζή που με τις δράσεις τους αφήνουν τη σφραγίδα τους στην ιστορία του μπάσκετ και συμβάλουν μαζί με όλα τα στελέχη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στη δημιουργία ενός κοινωνικού πρόσημου Αλληλεγγύης και Ανθρωπιάς. Η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μ. Βάρσου, παραμένουμε σταθερά αρωγοί σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Πάνω από όλα, προτεραιότητά όλων μας αποτελούν τα παιδιά μας, η ενίσχυση της εκπαίδευσής τους και η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών σε υγιείς δραστηριότητες όπως είναι ο αθλητισμός και άλλοι τομείς. Συνεχίζουμε» είπε ο Περιφερειάρχης.

Αλβέρτης: «Είναι μία πολύ σημαντική και συγκινητική προσπάθεια»

Από την πλευρά του ο Φραγκίστκος Αλβέρτης δήλωσε: «Θέλουμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη και όλους τους συνεργάτες του που συνέβαλαν ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιηθεί και να μας δοθεί η δυνατότητα να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη να βοηθάμε τα παιδιά. Είναι μία πολύ σημαντική και συγκινητική προσπάθεια και ελπίζουμε να μεγαλώσει ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά και ελπίδα σε πάρα πολύ κόσμο. Είναι πραγματικά μεγάλη βοήθεια και τους ευχαριστούμε».

Η αθλητική δράση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διοργάνωση μαθημάτων μπάσκετ σε ειδικά τμήματα διαμορφωμένα για τις ανάγκες των ωφελούμενων στο φάσμα του αυτισμού (οι ωφελούμενοι θα διαχωρίζονται με κριτήριο το επίπεδο λειτουργικότητάς τους, με μεθοδολογία κατάταξης από εξειδικευμένο προσωπικό του φορέα).

Οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο Βοηθητικό γήπεδο Μπάσκετ του ΟΑΚΑ (Μαρούσι) και είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Πηγή
sputniknews.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button