Ζωή & Αναπηρία

Συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη νοηματική για κωφούς και βαρήκοους

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσίασε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ένα σόλο πρόγραμμα, στο θέατρο ρεματιάς στο Χαλάνδρι, που όλοι όσοι ήθελαν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν.

Η συναυλία παρουσιάστηκε με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για Κ(κ)ωφούς/ες και βαρήκοους/ες.

Μόνος επί σκηνής, έπαιξε και τραγούδησε τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντάς μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξίδεψε από πόλη σε πόλη μεταφέροντας αισθήσεις, αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Άνοιξη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ενώ στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί κατά καιρούς σε μικρούς χώρους, αλλά και σε μεγάλα θέατρα, όπως το Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και το Θέατρο Δάσους στην Θεσσαλονίκη.

«Ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ.

Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, τη διεύρυνση του χρόνου, την μαγεία της συνύπαρξης, την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Πηγή
www.iefimerida.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button