Ζωή & Αναπηρία

Συνέντευξη δύναμης και αισιοδοξίας από τον Αντωνίου Δημήτρη

Μία όμορφη συνέντευξη στην εκπομπή ”Αλήθειες με την Ζήνα” όπου με περίσσιο χιούμορ και αισιοδοξία έγινε μια αναδρομή στους αγώνες και τις προσπάθειες που κάνω για να αντιστρέφω τις δυσάρεστες συνέπειες του τροχαίου ατυχήματος που με καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο στην ηλικία των δεκαέξι ετών.

Δεν άφησε ένα φρικτό ατύχημα να καθορίσει την ζωή του. Άδραξε την κάθε μέρα και έκανε δικό του κάθε δευτερόλεπτο. 

Στις 14 Οκτωβρίου 2006, ο τότε 16χρονος Δημήτρης τραυματίστηκε σοβαρότατα έξω από το 7ο Γενικό Λύκειο της Καλαμαριάς, όταν ένας ασυνείδητος οδηγός που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε πάνω του.

Ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα και ολική ρήξη νωτιαίου μυελού. Μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία για καιρό, έμεινε για αποθεραπεία σε εξειδικευμένο κέντρο στη Σουηδία, ενώ υπέστη ακρωτηριασμό του δεξιού χεριού του από το ύψος του ώμου και τραχειοτομή.

Πλέον κυκλοφορεί με ηλεκτροκίνητο καρότσι. Όμως είναι αεικίνητος και πιο δραστήριος από ποτέ. Τίποτα δεν μπόρεσε να τον σταματήσει από το να πραγματοποιήσει τα όνειρά του! Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, έγραψε βιβλίο και τώρα συνεχίζει με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά.

Κάνει με την ομάδα του πολύχρωμα γκραφίτι στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει δράσεις και εκδηλώσεις.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button