Επικαιρότητα

Συγκλονίζει η τραγωδία στο Καματερό: Ο μεγαλύτερος αδελφός έσωσε το 2χρονο κοριτσάκι

Θλίψη έχει προκαλέσει η τραγωδία στο Καματερό, όπου απανθρακώθηκαν δύο ανήλικα αδέλφια από πυρκαγιά σε δώμα διώροφης οικίας στην οδό Ιθάκης.

Από την πυρκαγιά υπέστη εγκαύματα ακόμη ένα αγόρι δύο ετών, αδελφάκι των δυο παιδιών που βρήκαν τραγικό θάνατο, το οποίο διακομίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο δώμα, περίπου 50 τμ, έμενε μία πολύτεκνη οικογένεια Ρομά. Ο πατέρας ήταν αυτός που δήλωσε ότι τα παιδιά του που απανθρακώθηκαν, είναι αγόρια ηλικίας 12 και 13 ετών.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εκτιμούν ότι πιθανόν η φωτιά προκλήθηκε από κάποια εστία που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν αλλά λόγω του ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς το δώμα θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθούν τα απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Η φωτιά στο σπίτι ξεκίνησε από σπίθα, από τη ξυλόσομπα που ήταν αναμμένη. Στο σπίτι ζει μια πολύτεκνη οικογένεια με 13 παιδιά. Το πρωί η μητέρα συνόδευσε τα παιδιά στο σχολείο, ωστόσο τα δύο αγόρια έμειναν σπίτι καθώς ήταν αδιάθετα αλλά και η 2χρονη κόρη της οικογένειας. Όταν ξέσπασε η φωτιά τα τρία παιδιά ήταν μέσα στο δώμα.

Τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, η μητέρα βγήκε έντρομη από το σπίτι, προσπαθώντας να σώσει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε. Στο δώμα, όπου έμενε η πολύτεκνη οικογένεια, την ώρα της φωτιάς βρίσκονταν τέσσερα από τα δώδεκα παιδιά, ενώ την Πυροσβεστική ενημέρωσαν γείτονες της οικογένειας.

Στη συνέχεια, το μεγαλύτερο από τα παιδιά έτρεξε πίσω στο δώμα, έσπασε το τζάμι και κατάφερε να σώσει το μόλις 2 ετών αδερφάκι του.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button