Επικαιρότητα

“Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός” | Ο Ιαβέρης έδωσε το νεφρό του για να ζήσει ο γιος του Κωνσταντίνος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επέμβαση αφαίρεσης νεφρού του Ιαβέρη ή αλλιώς Τάσου Μαρκουίζου που μεταμοσχεύθηκε στον γιο του Κωνσταντίνο.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος διαγνώστηκε με νεφροπάθεια το 2014 και επί τέσσερα χρόνια υποβάλλεται σε αιμοκαθάρσεις και τρεις φορές παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Ο Κωνσταντίνος έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Facebook, ανεβάζοντας φωτογραφία με τον 70χρονο πατέρα του μετά από έναν αγώνα αυτοκινήτου, και έγραψε στη λεχάντα “Καλέ μου…”.

“Κάνω αυτό που θα έκανε κάθε γονιός. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι ανάγκη να είναι συγγενής. Είναι τραγικό πως ο βασικός τροφοδότης οργάνων είναι τα τροχαία. Σκοτώνονται άνθρωποι μεταξύ 15 και 30, είναι γενοκτονία. Αυτοί δίνουν το νεφρό τους σε έναν άλλο άνθρωπο. Αυτοί είναι οι βασικοί τροφοδότες και αυτό είναι τραγικό”, ανέφερε και πρόσθεσε:

“Είναι μαγικό να βλέπεις τα όργανα να ξαναζούν μέσα σε έναν άλλο άνθρωπο. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν τα τροχαία εγκλήματα με κοινωνικές ποινές και υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι γίνονται δότες ζωτικών οργάνων. Έτσι, η Πολιτεία θα διαχειριστεί τα όργανά του αν συνεχίσει την ανεύθυνη οδήγηση”, κατέληξε ο Ιαβέρης.

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button