Επικαιρότητα

Συγκεντρώνουμε και χαρίζουμε βιβλία στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας “Ελπίδα”!

Πριν από δύο περίπου μήνες δημοσιεύσαμε έκκληση για αίμα, για την 5χρονη Αριάδνη Γκίνη, η οποία νοσηλευόταν τότε στην Ογκολογική Μονάδα “Ελπίδα”. Το παιδί εμφάνισε λευχαιμία και από τον Φεβρουάριο του 2021 μάχεται για να την ξεπεράσει -και θα την ξεπεράσει!

Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της στο “Ελπίδα”, όπως λέει η μαμά της Αφεντούλη Γκίνη στο Infokids.gr, τα βιβλία ήταν η μεγαλύτερη απόλαυση της μικρούλας. Η Αριάδνη “ταξίδευε” μέσα από αυτά. “Επειδή λόγω covid η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της ΚΕΘ δεν ήταν εύκολη, φέρναμε τα δικά μας βιβλία από το σπίτι. Και επειδή μας αρέσει πολύ το διάβασμα, καταλάβαμε πόσο πολύ μας βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές που περνούσαμε εκεί”.

Συγκεντρώνουμε βιβλία για τα παιδιά του “Ελπίδα” στο Little Book!

Ήταν τότε που γεννήθηκε η ιδέα στην Αριάδνη και τη μαμά της να προσφέρουν στα παιδιά του Ογκολογικού ως δώρο Χριστουγέννων βιβλία! Για να πραγματοποιήσει αυτή την ιδέα, η κ. Γκίνη επικοινώνησε με την συγγραφέα και συνδιαχειρίστρια της Ομάδας “Παιδικό Βιβλίο – Προτάσεις”, κ. Χριστίνα Κωνσταντουδάκη. Και εκείνη προχώρησε από την ιδέα στη δράση.

Σε συνεργασία με το παιδικό βιβλιοπωλείο Little Book στο Χαλάνδρι, αγοράζουμε και συγκεντρώνουμε βιβλία (λογοτεχνικά και δραστηριοτήτων) με σημαντική έκπτωση για παιδιά ηλικίας από 0-17 ετών. Αυτά μέσα στον Δεκέμβριο θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο από το ίδιο το βιβλιοπωλείο και θα ακολουθήσει, βέβαια, η σχετική ανακοίνωση.

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

– Βιβλία αγοράζετε είτε από το φυσικό κατάστημα του Little Book, είτε από το eshop www.littlebook.gr.
– Επιλέγετε βιβλία από τις κατηγορίες του e-shop : Βρεφικά βιβλία – Λογοτεχνία – Βιβλία γνώσεων – Βιβλία Δραστηριοτήτων.
– Στο checkout κάνετε προσθήκη κουπονιού ELPIDA κι επιλέγετε ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ώστε τα βιβλία να μείνουν στο βιβλιοπωλείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Όσοι μένετε εκτός Αττικής, βάλτε στα στοιχεία διεύθυνσης τα στοιχεία του βιβλιοπωλείου: Χαϊμαντά 35, ΤΚ 15234 για να σας βγάλει την επιλογή ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Είναι τυπικό, απλά δε θα σας το βγάλει αν βάλετε μια διεύθυνση εκτός Αττικής.

– Το κουπόνι ισχύει μόνο για τις παραπάνω κατηγορίες βιβλίων.
– Στα σχόλια της παραγγελίας παρακαλώ σημειώστε αν επιθυμείτε η δωρεά σας να μείνει ανώνυμη.

Υπενθυμίζουμε ότι επιλέγουμε βιβλιοπωλεία γι’ αυτές τις δράσεις ώστε να είναι καινούρια τα βιβλία και να αποφευχθεί όσο γίνεται η μετάδοση μικροβίων.

Θα συγκεντρώνονται βιβλία μέχρι 1/12/21 και μετά το πέρας της ενέργειας όλα τα βιβλία θα παραδοθούν στο Νοσοκομείο από το βιβλιοπωλείο. Θα σας ενημερώσουμε όταν συμβεί αυτό.

Αν θέλετε να βοηθήσετε στη δράση μας και για τον Σύλλογο Λάμψη του Ογκολογικού Παίδων στο ΑΧΕΠΑ και ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στη Θεσσαλονική, δείτε εδώ.

Η Αριάδνη χαμογελά ξανά και το ίδιο ελπίζει να κάνουν σύντομα όλα τα παιδιά

Όπως μας είπε η μαμά της Αριάδνης, ο αγώνας της οικογένειας κατά της λευχαιμίας ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, στα 4,5 περίπου χρόνια της μικρούλας. Τα πρώτα συμπτώματα που οδήγησαν τους γονείς στον γιατρό ήταν η έντονη αδυναμία της μικρής και η εύκολη κόπωση, η οποία ήταν εμφανής ακόμα και στην όψη της. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο είχε βαριά αναιμία και χρειάστηκε αμέσως να μπει στην εντατική.

Η Αριάδνη που έκλεισε πριν από λίγο καιρό τα 5 της χρόνια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σπίτι της, παρέα με την οικογένεια της. Διανύει την δεύτερη φάση της θεραπείας της. Τα μαλλάκια της βγαίνουν ξανά και το χαμόγελο έχει επιστρέψει στα χείλη της. Δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, όμως δεν ξεχνά και τα άλλα παιδιά που πολεμούν όπως αυτή. Τα στηρίζει, λοιπόν, με το πιο όμορφο δώρο: Ένα βιβλίο, το οποίο θα δωθεί τόσο στα παιδιά που νοσηλεύονται στο “Ελπίδα” όσο και σε αυτά που βρίσκονται σε ενεργή θεραπεία και επισκέπτονται το Νοσοκομείο συχνά.

Και επειδή όλοι μας θα αγοράσουμε βιβλία για δώρα εν όψει των Χριστουγέννων, μόλις βρήκαμε από πού έχει πραγματικά νόημα να το κάνουμε.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button