Επικαιρότητα

Στο «Ελ. Βενιζέλος» 1,7 εκατ. μάσκες και υγειονομικό υλικό – Δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων εφοπλιστών

Προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ένα ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος της Aegean, το οποίο μετέφερε από την Κίνα μεγάλη ποσότητα υγειονομικού υλικού, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση και Ελλήνων εφοπλιστών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τη συγκεκριμένη πτήση μεταφέρθηκαν στη χώρα μας 1,7 εκατομμύρια μάσκες, ενώ, συνολικά, με μια σειρά πτήσεων μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουν στη χώρα μας περισσότερες από 13 εκατομμύρια απλές χειρουργικές μάσκες και άλλο υλικό ατομικής προστασίας, όπως στολές και «ασπίδες» προσώπου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα μεταφορά υγειονομικού υλικού στην Ελλάδα, που προέρχεται από δωρεές. Η μεταφορά του υλικού από την Κίνα γίνεται τόσο με πτήσεις ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών της Aegean όσο και με πτήσεις Cargo.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες τρεις πτήσεις που έχουν μισθωθεί από τους δωρητές. Το κόστος της προμήθειας αλλά και της μεταφοράς καλύπτεται κυρίως από δωρεές ιδρυμάτων και εταιρειών.

Είχε προηγηθεί η δωρεά 11 τόνων υγειονομικού υλικού από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια 5 τόνων χλωροκίνης από την Ινδία και η πτήση της Air China, η οποία μετέφερε προ ημερών στην Ελλάδα 1.200.000 μάσκες και υγειονομικό υλικό, δωρεά της Κίνας.

Πηγή
www.lifo.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button