Επικαιρότητα

Στάβλοι τα Νοσοκομεία Μυτιλήνης και Ερυθρού Σταυρού! Ποντίκια και περιστέρια «βολτάρουν» ανενόχλητα

Περιστέρια που βολτάρουν ανενόχλητα και ποντίκια είναι μόνο κάποιες από τις νέες μελανές εικόνες που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία – εικόνες που θέτουν σε μείζονα κίνδυνο την ούτως ή άλλως επιβαρυμένη υγεία των νοσηλευομένων και δυσχεραίνουν το έργο των επαγγελματιών υγείας αλλά και μαρτυρούν τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για την υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

«Δυστυχώς λόγω έλλειψης κονδυλίων η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκεται πια εκτός ελέγχου. Η υλικοτεχνική υποδομή διαλυμένη» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Ποντίκια στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή της Διευθύντριας Ψυχιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης την οποία επικαλείται η ΠΟΕΔΗΝ. Στην επιστολή της η Διευθύντρια της Ψυχιατρικής προς την 2η ΥΠΕ, την Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες αναφέρει ότι οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε χώρο χειρότερο από στάβλο.

Γράφει ότι εντός της κλινικής τρέχουν πάνω στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού τα απόβλητα του διαλυμένου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και ότι μολύνονται οι χώροι της κλινικής από νεκρά ποντίκια και μύκητες. Ακόμη δίδει έμφαση στην ανεπάρκεια των χώρων υγιεινής δεδομένου ότι υπάρχει μία τουαλέτα κοινή για άνδρες και γυναίκες ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινικής.

«Τον χώρο αυτό επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης στις αρχές Μαΐου 2018. Διαπίστωσε την τραγική κατάσταση και υποσχέθηκε την άμεση ανακαίνιση της κλινικής. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει γίνει τίποτα» επισημαίνει η Ομοσπνδία, η οποία είχε αναδείξει την ακαταλληλότητα της κλινικής τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή
The Caller
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button