Άρθρογραφία

Σπύρος Γιαννιώτης: Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ

Η συγκινητική ανάρτηση του Σπύρου Γιαννιώτη για την δυσλεξία και την πρώτη μέρα στο σχολείο: «Δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ».

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο σπουδαίος αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (αργυρός Ολυμπιονίκης στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης), έγραψε ένα συγκλονιστικό μήνυμα.

O Σπύρος Γιαννιώτης έκανε μια ανάρτηση στο instagram με αφορμή την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, όπου μιλάει για την εμπειρία του ως ένας δυσλεκτικός μαθητής και δίνει δύναμη σε όλα τα παιδιά.

Γράφει στο facebook: 

«Με αφορμή τον Τζέιμι Όλιβερ που βγήκε και μίλησε για την δυσλεξία, θα ήθελα να πω και εγώ δυο πράγματα

Ισως και εγώ Αν δεν ήμουν δυσλεκτικός, δεν θα είχα φτάσει σήμερα εδώ που είμαι.

Πάντα τέτοια εποχή νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, ίσως να θυμάμαι το βουνό που είχα μπροστά μου γιατί έτσι έβλεπα το σχολείο, τον φόβο να μην μπορώ να αντεπεξέλθω στα διαβάσματά μου, στην ορθογραφία, στην γραφή μου, στο αν τα αλλά παιδιά θα με πουν αγράμματο, ίσως ο μεγαλύτερος φόβος μου. Αυτή την σκηνή δεν θα την ξεχάσω ποτε, να κυλάει το δάκρυ στο Βιβλίο και να προσπαθώ να διαβάσω, και τα μάτια μου θολά. Να θέλω να είμαι καλός μαθητής και να μην μπορώ.

Πέρασαν τα χρόνια και έμαθα στο γυμνάσιο ότι έχω δυσλεξία, αλλά τα βιώματα μου με είχαν χαράξει, δεν αλλάζουν αυτά. Με τα χρόνια έμαθα να προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να πηγαίνω κόντρα στην ανασφάλεια μου και στο φόβο μου, είναι ένας αγωνας που δίνω καθημερινά.

Όλα αυτά τα γράφω με αφορμή το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς, δεν θα ήθελα να νιώσει κανένα παιδί αυτά που ένιωσα εγώ.

Από έναν δυσλεκτικό που ακόμα και τώρα που σας γράφει αγχώνεται αν θα κάνει λάθη, αλλά τα γράφει γιατί είναι ένας καθημερινός αγώνας με έναν νικητή.

Καλή σχολική χρονιά». 

 

Πηγή
http://www.thetoc.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button