Επικαιρότητα

«Σου μιλώ και κοκκινίζεις» στην νοηματική από το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών-Βαρηκόων Θεσ/νίκης [video]


iSpeech
Το Ειδικό Γυμνάσιο–Λύκειο ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο 2ο Φεστιβάλ «Η Αντανάκλαση της Αναπηρίας στην Τέχνη – Reflection of Disability in Art», με ακρωνύμιο RODI, που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2019.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική των ατόμων με αναπηρία και η ιδέα βασίζεται στην αναγνώριση του αναφαίρετου ανθρώπινου δικαιώματος της έκφρασης μέσω της Τέχνης.

Η “The Sign Choir”, η χορωδία του Ειδικού Γυμνασίου –Λυκείου ΕΑΕ Κωφών και Βαρηκόων Θεσσαλονίκης , μια εναλλακτική χορωδία, που αποδίδει τα τραγούδια όχι με τον λόγο και τον ήχο αλλά με τη χρήση της νοηματικής γλώσσας, παρουσίασε με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος ΣΕΙΣΤΡΟΝ το τραγούδι “Σου μιλώ και κοκκινίζεις”.

Την απόδοση των τραγουδιών στη νοηματική γλώσσα και τη διδασκαλία της χορωδίας επιμελήθηκε η κωφή φιλόλογος Ματίνα Δρίτσα.

Δείτε τους μαθητές:

Πηγή
www.candiadoc.gr
Ακολουθήστε μας στο:   Instagram!       Facebook!      Twitter!

Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button