Επικαιρότητα

Σοκ σε παιδικό σταθμό: Καταδικάστηκε μάγειρας για αποπλάνηση 3,5 ετών κοριτσιού

Σε 18 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ένας άνδρας με την κατηγορία της αποπλάνησης ενός κοριτσιού 3,5 ετών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Σύμφωνα με το aixmi-news.gr, με την καταγγελία των γονιών και της γιαγιάς του παιδιού, το περιστατικό συνέβη τον Νοέμβριο του 2015, σε παιδικό σταθμό του Μεσολογγίου, όπου ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως μάγειρας με σύμβαση. Πρώτη μάρτυρας κατηγορίας ήταν η γιαγιά που φρόντιζε το παιδί καθώς οι γονείς εργάζονταν, ενώ συγχρόνως η μητέρα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και υποβαλλόταν σε συνεχή χειρουργεία.

Όπως είπε η γιαγιά μια ημέρα που επέστρεψε το παιδί από το σχολείο και η ίδια, παρουσία και της μητέρας, το ρώτησε πως πέρασε την ημέρα του, εκείνο είπε ότι ο μάγειρας το άγγιξε σε ευαίσθητα σημεία του σώματός του βάζοντας το χέρι του μέσα από τα ρούχα, την ώρα που πήγε στην κουζίνα για να ζητήσει νερό.

Το παιδί περιέγραψε πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό και τότε η μητέρα πήγε στον παιδικό, όπου διαμαρτυρήθηκε έντονα και προκλήθηκε φασαρία. Στην συνέχεια όπως είπε η ίδια στο δικαστήριο πήγε το παιδί σε ψυχολόγο που συνέταξε σχετική έκθεση, βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι το συμβάν ήταν πραγματικό και η οποία προσκομίστηκε στο δικαστήριο.

Στην συνέχεια κατατέθηκε μήνυση εναντίον του μάγειρα, ενώ είχε προηγηθεί ΕΔΕ. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία λέγοντας ότι ποτέ δεν συνέβη αυτό το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται. Μάλιστα η μητέρα συνέχισε να στέλνει το παιδί της στον ίδιο παιδικό σταθμό πράγμα που κατά τον δικηγόρο υπεράσπισης, αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε φόβος για κάτι.

TΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΙ

Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι βρεφονηπιοκόμοι που υποστήριξαν ότι κανένα παιδί δεν μένει χωρίς την επίβλεψή τους και ότι η παρουσία τους στην κουζίνα απαγορεύεται λόγω του ότι υπάρχουν κίνδυνοι για τα μικρά παιδιά.

Συγχρόνως υποστήριξαν ότι ο συγκεκριμένος μάγειρας ουδέποτε είχε δώσει κάποιο δικαίωμα για ανάρμοστη συμπεριφορά. Όταν ολοκληρώθηκε η σύμβασή του αποχώρησε και πλέον εργάζεται στον τομέα της εστίασης σε νησί του Ιονίου όπου έχει κάνει οικογένεια και είναι πατέρας ενός παιδιού 2,5 ετών.

Εν τω μεταξύ οι γονείς έχουν καταθέσει και αγωγή αποζημίωσης, όμως ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής είπε ότι η οικογένεια δεν είχε ως στόχο να πάρει κάποια χρήματα, αλλά να ασκήσει πίεση για να φανεί η αλήθεια. Και ο κατηγορούμενος όμως είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Μετά από πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο δέχθηκε την κατηγορία και τα στοιχεία που προσκομίστηκαν από τους γονείς και καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 18 μήνες φυλάκισης με ανασταλτικό χαρακτήρα.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button