Άρθρογραφία

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Για τον αυτισμό του γιου μου ευθύνεται το τριπλό εμβόλιο MMR

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Για τον αυτισμό του γιου μου ευθύνεται το τριπλό εμβόλιο MMR

Ο De Niro είπε ότι η σύζυγός του, η Grace Hightower, πιστεύει ότι ο 18 χρονος σήμερα, γιος τους ο Elliot άλλαξε «μέσα μια νύχτα » μετά από το τριπλό εμβόλιο.
Και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι αλλά πλέον το παιδί μου είναι αυτιστικό.»

Πριν λίγες μέρες, ο 72 χρονος ηθοποιός προέτρεψε τους ανθρώπους να δουν την ταινία Vaxxed και άλλο ένα ντοκιμαντέρ κατά των εμβολιασμών Trace Amounts.

«Οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη δική τους κριτική», είπε στην εκπομπή Today «, αλλά θα πρέπει να το δείτε.» Ο De Niro πρόσθεσε ότι «δεν ήταν και τόσο σίγουρος για τον Wakefield.

Η επιστημονική κοινότητα απαξιώνει τους ισχυρισμούς του Wakefield για μια σχέση μεταξύ εμβολίων και αυτισμού, αλλά ο De Niro είπε ότι πλέον είναι πολύ δύσπιστος.

Είπε ότι πιστεύει πως «υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που είναι πιο ευαίσθητοι» στο τριπλό εμβόλιο MMR.

Το Vaxxed ισχυρίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ «έκοψαν και έραψαν » τα δεδομένα που συνδέουν το τριπλό εμβόλιο MMR με τα αυξανόμενα ποσοστά αυτισμού.

Ο Wakefield συνδέει το τριπλό εμβολιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR) με τον αυτισμό σε ένα άρθρο του το 1998 σε ένα βρετανικό ιατρικό περιοδικό.

Η διαμάχη οδήγησε στο να κατηγορηθεί για την παγκόσμια αύξηση σε κρούσματα ιλαράς.

Όλος ο κόσμος όμως ξέρει ότι η ιλαρά είναι από τις πλέον ήπιες μορφές παιδικών ασθενειών και το ρίσκο να αποκτήσει το παιδί σου αυτισμό επειδή τα παγκόσμια αφεντικά έτσι θέλουν είναι το λιγότερο, κάτι το οποίο όλοι οι γονείς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Ο Ντε Νίρο υποστηρίζει τον εαυτό του

Κοινοποίηση παράθεσης

Ο Ντε Νίρο έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση μετά από σειρά αρνητικών δημοσιευμάτων στο Salon, τους LA Times και το Jezebel που αμφισβήτησαν την πρόθεση να προβληθεί δημόσια ένα ντοκιμαντέρ που ανακυκλώνει μια ψευδή «αλήθεια”.

«Eγώ και η σύζυγος μου Γκρέις είμαστε γονείς παιδιού με αυτισμό και πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμο να μιλάμε ανοιχτά και να συζητάμε για οτιδήποτε αφορά αυτή την αναπτυξιακή διαταραχή” γράφει.

«Στα 15 χρόνια του θεσμού, από τότε που ίδρυσα το Tribeca Film Festival, δεν έχω ζητήσει ποτέ να προβληθεί κάποια ταινία, ούτε έχω έχω εμπλακεί στον προγραμματισμό των προβολών. Ωστόσο αφορά ένα θέμα που είναι πολύ προσωπικό για μένα και την οικογένεια μου και θέλω να ξεκινήσω ένα διάλογο για αυτό υποστηρίζω την προβολή του VAXXED. Δεν υποστηρίζω όσα λέει, ούτε είμαι κατά του εμβολιασμού. Το μόνο που θέλω είναι ανοίξω μια συζήτηση γύρω από το θέμα” καταλήγει στην επιστολή του ο ηθοποιός.

Το ντοκιμαντέρ του Wakefield συνοδεύεται από μια φημολογία που θέλει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να είναι ένας από τους incognito παράγοντες του Χόλιγουντ που το προωθούν, ωστόσο κανείς δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι.

Η ανακοίνωση του Ντε Ντίρο θέλει να ξεκαθαρίσει ότι το μόνο που θέλει είναι να δημιουργήσει ένα διάλογο ωστόσο πολλά media θεωρούν ότι δίνει βήμα σε έναν ισχυρισμό που εδώ και χρόνια διχάζει και έχει καταδικαστεί από την επιστημονική κοινότητα.

Πηγή
cnn.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button