Επικαιρότητα

Ραγίζουν καρδιές τα τελευταία λόγια των γονιών στον 6χρονο Κώστα που “έφυγε” από τη ζωή – Θα δωρίσουν τα όργανά του

Οι γονείς του 6χρονου Κώστα που πάλεψε γενναία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε να ξεπεράσει το βαρύ εγκεφαλικό οίδημα που του προκάλεσε η πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού, μέσα στον πόνο και στον θρήνο τους για τον εγκεφαλικό θάνατό του πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Ο 6ΧΡΟΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΔΩΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ

Ο άτυχος 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στο κενό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο και οι γιατροί “έπεσαν” επάνω του για να τον σώσουν. Το παιδάκι είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση της υγείας του όλο και επιβαρυνόταν.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό  στον εγκέφαλό του είχε αναπτυχθεί εγκεφαλικό οίδημα από το αρχικό διάστημα του τραυματισμού του και γι’ αυτό η κατάσταση της υγείας του θεωρήθηκε εξαιρετικά κρίσιμη.

ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΟ “ΑΝΤΙΟ” ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΣΤΟ 6ΧΡΟΝΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ

«Να είσαι δυνατός, να σώσεις άλλα παιδάκια» με αυτά τα λόγια που κρύβουν το μεγαλείο ψυχής, αποχαιρέτησαν οι γονείς του τον 6χρονο Κωνσταντίνο όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Pelop.gr.

H ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ήταν πραγματικά άνιση η μάχη. Ήταν μια βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, χωρίς γυρισμό. Επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος, επιβεβαιώθηκε και οι γονείς του πήραν την γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν άλλα παιδάκια», σημειώνει ο ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέας Ηλιάδης μιλώντας στο pelop.gr.

Όπως είπε το μεγαλύτερο μέλημα της μητέρας του μικρού Κωνσταντίνου είναι να συνεχίσει η καρδιά του να χτυπά, σώζοντας ένα άλλο παιδί. «Η αγωνία της μητέρας είναι να μην χαθεί η καρδιά του, να μην σταματήσει να χτυπά, να μην χαθεί τίποτα» μας λέει χαρακτηριστικά, ενώ σημειώνει πως οι γονείς γνώριζαν το περιστατικό του Αγρινίου.

ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ

Μάλιστα αναφέρεται και στην συγκλονιστική στιγμή του αποχαιρετισμού. «Οι γονείς έλεγαν στον μικρό Κωνσταντίνο “να είσαι δυνατός, να σώσεις άλλα παιδάκια”» μας λέει χωρίς και ο ίδιος να μπορεί να κρύψει την συγκίνησή του αλλά και τον θαυμασμό του προς αυτούς τους γονείς. «Δεν ξέρω πώς αυτοί οι γονείς παίρνουν μια τέτοια απόφαση. Όταν ανακοινώνεις τον θάνατο του παιδιού τους, δεν ξέρω πού βρίσκουν τη δύναμη να σώσουν άλλα παιδιά. Είμαι 20 χρόνια στην εντατική, δεν ξέρω με τι μεγαλείο ψυχής παίρνουν αυτές τις αποφάσεις»  λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιάδης.

Πηγή
www.infokids.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button