Άρθρογραφία

Πώς «βλέπουν» τα τυφλά άτομα την ομορφιά; Το συγκινητικό video που δίνει την απάντηση και είναι αφιερωμένο στη σημερινή ημέρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, ανατρέξαμε σε ένα video, που είναι αφιερωμένο στην ομορφιά, και στον τρόπο που εκείνη γίνεται αντιληπτή μέσα από τις υπόλοιπες αισθήσεις των τυφλών ατόμων.

Η 15η Οκτώβρη έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του λευκού μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Το παρακάτω video μάς μυεί στον κόσμο των ατόμων, που έχουν μάθει να ζουν με την απουσία μίας εκ των αισθήσεων τους. Μεταξύ όσων ειπώνονται για την αντίληψη της ομορφιάς μέσα σε λίγα λεπτά, ξεχωρίζουν εκείνες οι απαντήσεις που θέλουν την ομορφιά να είναι… ο ήχος των πουλιών, η μυρωδιά από τα μπισκότα και όλες εκείνες οι στιγμές της καθημερινότητας, που γίνονται πιο έντονες όταν χάνεται η μία αίσθηση και κυριαρχούν οι υπόλοιπες, αντικαθιστώντας την απουσία της πρώτης.

Πηγή
https://jenny.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button