Επικαιρότητα

Πρόστιμα ανεμβολίαστων: Στο taxisnet οι ειδοποιήσεις των άνω των 60

Βεβαιώθηκαν ως οφειλές στο taxisnet τα πρόστιμα ανεμβολίαστων άνω των 60. Οι ειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται μέσω e-mail, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του εκάστοτε φορολογούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα στο taxisnet.

«Ωστόσο, επειδή αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα μετά τη σχετική δυνατότητα που δόθηκε για την εισαγωγή και δεύτερου e-mail καθώς επίσης και κινητού τηλεφώνου, οι πρώτοι αποδέκτες είμαστε εμείς οι λογιστές που με τη σειρά μας οφείλουμε να τους ενημερώσουμε» τόνισε αρχικά στο GRTimes o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), Βασίλειος Καμπάνης.

Συχνά βέβαια η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή για τους φοροτεχνικούς, καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «τα…γαλλικά υπάρχουν και τα ακούμε», ωστόσο «παρά την ύπαρξή τους δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα, καθώς ο εκάστοτε φορολογούμενος αμέσως μετά την επίδοση του προστίμου στην πλατφόρμα του taxisnet είναι υποχρεωμένος να εκτυπώσει την απόδειξη και στη συνέχεια να την πληρώσει».

Μάλιστα η πληρωμή του προστίμου πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, καθώς «όπως συμβαίνει και με άλλα πρόστιμα, έτσι και με αυτό εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του, τότε αρχίζουν και μπαίνουν οι προσαυξήσεις. Το καλό είναι ότι δεν είναι πολλά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν» κατέληξε ο κ. Καμπάνης.

Τρέχουν σε δικηγόρους

Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους προκειμένου να αναζητήσουν συγκεκριμένα νομικά παράθυρα ώστε να…γλιτώσουν την αποπληρωμή του προστίμου.

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Αντιμέτωποι με πρόστιμο χιλιάδες ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών
«Είχαμε ακούσει ως σενάριο όταν πάρθηκε η απόφαση ότι θα ασκηθούν προσφυγές, ενώ από όσο μπορώ να γνωρίζω υπήρξε φορολογούμενος που την έχει προσβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Φινοκαλιώτης, ο οποίος αναφορικά με το τι μπορεί να κάνει κάποιος σε νομικό επίπεδο μετά την επίδοση του προστίμου πρόσθεσε ότι «μπορεί να ασκήσει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και εν συνεχεία να καταθέσει αίτηση αναστολής για οικονομική βλάβη. Να επικαλεστεί δηλαδή, ότι το ποσό αυτό του δημιουργεί πρόβλημα στα οικονομικά για να εξαιρεθεί. Πρόκειται όμως για μια χρονοβόρα διαδικασία ούτως ή άλλως».

Το ρεπορτάζ του βηματοδότη

Σύμφωνα με το Βηματοδότη που κυκλοφορεί, “Η ΑΑΔΕ άρχισε την επιβολή προστίμων των πολιτών ηλικίας άνω των 60 ετών που ήταν υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν και δεν το έπραξαν. Και ξέρετε πόσοι είναι αυτοί: 317.962 συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι. Τους επιβλήθηκε αναλογικό πρόστιμο 50 ευρώ για τον μισό μήνα Ιανουάριο (16 έως 31 Ιανουαρίου). Από αυτούς οι 297.207 έχουν ειδοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ οι 20.755 θα ειδοποιηθούν με συστημένη επιστολή. Με τα πρώτα πρόστιμα που επιβλήθηκαν διαψεύστηκαν όσοι περίμεναν ότι η Κυβέρνηση θα πάρει το μέτρο πίσω.

Όπως μου λένε κυβερνητικές πηγές το πρόστιμο μηνός Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 15 Μαρτίου, διαφορετικά θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 60 ετών είναι ότι η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται με ημερομηνία ελέγχου την 16η εκάστου μήνα (και το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ.)”

Πηγή
www.aftodioikisi.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button