Επικαιρότητα

Πρόβλεψη Μαρουσάκη: Έρχεται κύμα κακοκαιρίας – Ανάμεσα σε δύο ατμοσφαιρικά βουνά η Ελλάδα

Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται σταδιακά από αύριο, Τετάρτη,  στη χώρα μας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πού θα χτυπήσει το νέο κύμα κακοκαιρίας – Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Θα έχουμε καλό καιρό σήμερα αλλά από αύριο σιγά σιγά και το απόγευμα κυρίως και μετά μας τα χαλάει. Έρχεται μία ισχυρή κακοκαιρία. Θα δώσει ισχυρές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και θέλει έτσι προσοχή», είπε στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο μετεωρολόγος του Ανοιχτού καναλιού, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας θα μας απασχολήσει από αύριο απόγευμα – βράδυ και μετά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες που θα επηρεάσει κυρίως την κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα».

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο του Open σήμερα αναμένονται σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες στη χώρα μας με κάποιες τοπικές συννεφιές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και την Βόρεια Κρήτη.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο νέο κύμα κακοκαιρίας τόνισε πως «η χώρα μας θα βρεθεί ανάμεσα από δύο ατμοσφαιρικά βουνά. Το ένα ατμοσφαιρικό βουνό θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ένα θερμό ατμοσφαιρικό βουνό, είναι ο αντικυκλώνας των Αζορών, αυτό το πεδίο υψηλών πιέσεων το οποίο αναμένεται να υψωθεί μέχρι και τη Δυτική – Βόρειοδυτική Ευρώπη, θα δώσει την ευκαιρία στα ανατολικά κράσπεδά του να κυλήσει ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μέσω της Ιταλίας θα καταφέρει να φτάσει και στη χώρα μας. Ανατολικότερα αναπτύσσεται ένα ψυχρό ατμοσφαιρικό βουνό, ένα πεδίο υψηλών πιέσεων προς την περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, το οποίο τι κάνει; Προσπαθεί να εμποδίσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας να μετατοπιστεί πιο ανατολικά και ταυτόχρονα μεταφέρει και πιο ψυχρές αέριες μάζες».

Πηγή
www.ethnos.gr
Αντιστοιχισμένο

Σχετικά Άρθρα

Back to top button